Când am scris că hotărârea a fost pronunțată de Înalta Curte am avut în vedere art. 414, alin. (1) Cod procedură civilă. Informațiile date de dvs. inițial sunt insuficiente.
ART. 414 Hotărârea de suspendare
(1) Asupra suspendării judecării procesului instanţa se va pronunţa prin încheiere, care poate fi atacată cu recurs, în mod separat, la instanţa ierarhic superioară. Când suspendarea a fost dispusă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, hotărârea este definitivă.
.........
După precizările dvs. se înțelege mai bine situația. Este corectă soluția Curții de Apel și mă refer la faptul că încheierea este definitivă. Hotărârile pronunțate în litigii de muncă pot fi atacate
numai cu apel, iar împotriva hotărârilor pronunțate în apel nu poate fi exercitată calea de atac a recursului. Presupun că ați fost personal contractual în cadrul instituției, căci dacă ați fost funcționar public nu vorbim despre un litigiu de muncă. Era bine să dați toate informațiile de la bun început ca să nu mai fac atâtea presupuneri greșite. :)
Acum nu mai contează dacă juristul instituției a solicitat sau nu judecata în lipsă (de regulă instituțiile nu au avocați), și nici de ce nu s-a ținut cont de cerere (dacă ea există). Hotărârea de suspendare este în avantajul dvs. Cererea de reluare a judecății trebuie formulată de fostul angajator. Dvs. nu aveți interes să solicitați repunerea cauzei pe rol pentru că ați câștigat la fond. Interesul dvs. este ca hotărârea de la fond să rămână definitivă.