avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendă judecata pentru lipsa nejustificată a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendă judecata pentru lipsa nejustificată a părţilor. Definitivă

În temeiul art.411 alin.1 pct.2 Noul Cod de procedură civilă: Suspendă judecata pentru lipsa nejustificată a părţilor. Definitivă.

Ce inseamna de fapt aceasta formula. S-a terminat procesul?:(

Este vorba de o situatie precizata in art.411 alin.1 pct.2 Noul Cod de procedură civilă: Suspendă judecata pentru lipsa nejustificată a părţilor.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
menoin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:55, 8 Octombrie 2014
Nu neaparat. Instanţa va pronunţa o încheiere pe care partea interesată o poate ataca, in sensul ca poate formula cerere de repunere pe rol prin care se redeschide cauza. Atenţie însă, lipsa de stăruinţă a părţilor, respectiv omisiunea acestora de a repune cauza pe rol în anumite termene poate conduce, în condiţiile legii, la perimarea cauzei.
Procesul a fost suspendat pentru lipsa părților, așa cum ați scris și dvs. Suspendarea unei cauze nu echivalează cu soluționarea acesteia. Prin urmare, procesul nu s-a terminat.

Întrucât hotărârea este definitivă, înseamnă că a fost pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Trebuie să formulați cerere de reluare a judecății în termen de 6 luni de la suspendare, cerere pe care trebuie să o timbrați.
Solutia de suspendare a fosta data de Curtea de Apel Bucuresti. Dosarul are ca obiect un litigiu de munca, respectiv contestarea deciziei de concediere. Institutia care a pierdut la fond este cea care a depus cererea de apel, dar nu s-a prezentat la ultima sedinta.

De obicei avocatul institutiei obisnuieste sa ceara judecarea in lipsa. Nu stiu de ce nu s-a tinut cont de aceasta cerere. :-/
Când am scris că hotărârea a fost pronunțată de Înalta Curte am avut în vedere art. 414, alin. (1) Cod procedură civilă. Informațiile date de dvs. inițial sunt insuficiente.
ART. 414 Hotărârea de suspendare
(1) Asupra suspendării judecării procesului instanţa se va pronunţa prin încheiere, care poate fi atacată cu recurs, în mod separat, la instanţa ierarhic superioară. Când suspendarea a fost dispusă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, hotărârea este definitivă.
.........

După precizările dvs. se înțelege mai bine situația. Este corectă soluția Curții de Apel și mă refer la faptul că încheierea este definitivă. Hotărârile pronunțate în litigii de muncă pot fi atacate numai cu apel, iar împotriva hotărârilor pronunțate în apel nu poate fi exercitată calea de atac a recursului. Presupun că ați fost personal contractual în cadrul instituției, căci dacă ați fost funcționar public nu vorbim despre un litigiu de muncă. Era bine să dați toate informațiile de la bun început ca să nu mai fac atâtea presupuneri greșite. :)

Acum nu mai contează dacă juristul instituției a solicitat sau nu judecata în lipsă (de regulă instituțiile nu au avocați), și nici de ce nu s-a ținut cont de cerere (dacă ea există). Hotărârea de suspendare este în avantajul dvs. Cererea de reluare a judecății trebuie formulată de fostul angajator. Dvs. nu aveți interes să solicitați repunerea cauzei pe rol pentru că ați câștigat la fond. Interesul dvs. este ca hotărârea de la fond să rămână definitivă.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cu recurs pe toata perioada Bbosap Bbosap Buna ziua. Desi in cererea de judecata a fost explicit mentionat \"solicit judecarea cauzei in lipsa ...\", prima instanta a venit cu solutia \"In ... (vezi toată discuția)
Recurs c.a. ioanvasiliu ioanvasiliu Buna ziua. Am facut recurs la o hotarare judecatoreasca data de tribunal (litigiu de munca cu fostul meu angajator),la curtea de apel , iar raspunsul pe care ... (vezi toată discuția)
Cum se face pentru repunere pe rol proces.? - un proces a fost ... oanaportar oanaportar cum se face pentru repunere pe rol proces.? - un proces a fost suspendat cât s-a judecat alt proces - procesul judecat a fost câștigat - acum trebuie ... (vezi toată discuția)