avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua,

as avea o serie de intrebari la care va rog sa-mi raspundeti.

Viitorul meu fost sot nu prea doreste acest divort...in sensul ca de cate ori am facut programari la notar, el nu se prezinta.
In aceasta situatie nu-mi ramane decat sa angajez un avocat si sa mergem in instanta.

Acum intrebarile:
1. Daca noi locuim intr-un anume oras, casatoria s-a incheiat aici, dar el are domiciliul scriptic in alt oras decat cel in care locuim (nu si-a schimbat cartea de identitate niciodata), catre care instanta ma indrept, cea din orasul in care locuim sau cea din orasul din buletinul lui?

2. Daca mergem in instanta, este obligatorie prin lege medierea? Daca da si el nu se prezinta la mediator, ce urmeaza sa fac eu?

3. Daca dupa inceperea procedurii de divort, el nu vrea sa paraseasca domiciliul comun, in care el scriptic nu figureaza si care este proprietatea mea dinaintea casatoriei, ce pot face?

4. In situatia in care el nu se prezinta la diverse termene, cat poate dura divortul? (copilul are 3 ani).

Va multumesc.
AVLIL,
Multumesc, cu siguranta aveti dreptate.

Am propus terapeut de cuplu, probabil ca vom merge, a fost de acord.
Cu fetita am fost si cu cel mic, la evaluari, copiii sunt ok (inca).
Despre fetita psihologul mi-a zis ca se simte in siguranta (inca), deocamdata ii e de ajuns confortul emotional pe care i-l asigur eu.

Si mai departe mai vedem.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, o zi buna sa aveti.

IuliaCristinaUta,

O sa incerc sa o citesc, multumesc.

Cu tot respectul, insa, nu ma omor dupa cartile motivationale, de dezvoltare personala etc. si presupun ca despre asa ceva este vorba ...prefer o persoana cu care sa discut.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Succes!
Nu este motivationala si nici de dezvoltare personala, va ofera instrumente pentru a rezolva situatii precum "tu esti de vina pentru...", "tu ai facut/spus intotdeauna xxxx". Din ce am inteles, problema dvs majora este comunicarea, iar aceasta carte este scrisa de un terapeut cu specializare in probleme de cuplu. Citez: "Suntem afectati foarte tare nu numai de cuvinte, dar si de intonatii si modalitatea de exprimare. Emotiile negative si comportamente precum nervozitate excesiva, furie, desconsiderare si sarcasm conduc implicit la durere, retragere, neincredere, amaraciune, resentimente si contraatacuri. Aceste sentimente submineaza intotdeauna o casnicie, distrug posibilitatea apropierii reciproce si intervin in majoritatea starilor care promoveaza apropierea si intimitatea".
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa divortez ContSters310063 ContSters310063 sotul a plecat de acasa de o luna, la bunica lui cu motiv de divort din cauza jignirilor verbale. dupa 10 ani casnicie si un copil minor de 3 ani. a venit cand ... (vezi toată discuția)
Divort tynacon tynacon buna ziua. se poate aduce ca proba in instanta pt divort o evaluare de cuplu de la psihologul la care am fost in timpul casniciei ( doream sa gasesc o ... (vezi toată discuția)
Bună tuturor. mă aflu într-o situație nu prea fericită. ... LauraT.. LauraT.. Bună tuturor. Mă aflu într-o situație nu prea fericită. Eu împreună cu soțul meu nu prea ne mai înțelegem . Avem împreună o fetiță în vârstă ... (vezi toată discuția)