avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cu titlu de proprietate, fara intabulare, cu mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cu titlu de proprietate, fara intabulare, cu mai multi mostenitori - renuntare a unei parti

Pe un teren arabil, exista un titlu de proprietate pe care sunt trecute 5 persoane, decedate si nu s-a facut succesiune sau intabulare.
Acum dupa moarte tata trec in succesiune si acest titlu de proprietate. Pentru partea noastra avem deschis la primarie rubrica finaciara. Dar nu este facuta impartirea pe parcele.

Problema este ca eu doresc sa ma inteleg cu unul din verisori ca in schimbul unei sume de bani sa renunte la partea lui de teren. Mentionez ca aceasta familie domiciliaza in alta localitae mai indepartata.

Eu as vrea ca ei (sunt 2 frati) sa meraga la notar si sa dea o declaratie de vindere/donatie pentru partea lor de pamant.

Este legal/acoperitor asa ceva? Pot sta linistit ca in momentul cand ma voi aseza la partajarea pamntului cu ceilati verisori este recunoscuta ca fiind parte a mea si pamantul celor de la care primesc declaratia notariala?

Va rog sa-mi precizati cat mai clar ce trebuie sa contina declaratia celor 2 frati:
- trebuie sa le trimit o copie legalizata a titlului de proprietara?
- trebuie sa meraga amandoi la notar si sa semneze ca renunta la mostenirea de la tatal lor?
- eu le voi trimite banii prin mandat postal. eventual trebuie mentionta si acel mandat si suma trimisa in declaratie?
- ce trebuie sa contina mai exact aceea declaratie...




Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:24, 29 Octombrie 2014
Nu merge asa, e nevoie de vanzare autentica... mergeti la un notar.
ok. sigur ca la un notar, singur aproblema este ca pana ne intalnim toti ca sa facem impartirea pamntului as vrea sa cumpar (tot cu acte la notar) partea unor verisori. se poate cumva?
Nu se poate pana nu dezbateti succesiunile pana nu faceti cadastru si intabulare.

Interventie moderator
Nu mai deschideti alt topic cu acelasi subiect. acel topic va fi inchis.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept mostenire. gamernorbi gamernorbi Buna ziua am o intrebare oarecum ciudata.Bunicii mei au lasat cateva hectare de pamant copiilor.Fratii au impartit frateste pamantul .Partea fiecarei frate nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune galileo43 galileo43 Recent a decedat un verisor , care nu are copii,nu a fost casatorit,nu are frati,deci fara testament ar fi mostenitori verisorii,care nu sant putini,deja au ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cu pamant mostenit celdecolo celdecolo Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: am mostenit,impreuna cu 2 verisori care sunt frate si sora,3 ha de pamant agricol. Nu am facut ... (vezi toată discuția)