avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract aditional de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract aditional de munca

Buna ziua numele meu este Alex sunt angajat la o multinational din Brasov si la angajare am fost pus sa semnez un act aditional la contractual colectiv de munca. Contract care ma oblige sa raman in firma minim 24 de luni deoarece am fost trimis la o "formare profesionala" de 4 saptamani sau daca nu sa restitui contravaloarea de 3000 Euro sau 13500 Lei.Formarea profesionala a avut loc in Germania iar in urma acestei formari nu am primit nimic ca si dovada a formari profesionale (recomandare de la firma din Germania sau vreun certificate sau diploma) Actul additional se bazeaza pe prevederile art. 188 din codul muncii, legea nr.53/2003.
Data angajari a fost 05.01.2014 iar azi am gasit un job mai bun si asa dori sa plec din firma.
Vreau sa stiu daca un asemenea contract este lega iar daca plec imi va imputa firma costurile de 3000 Euro cum sustin ei in actul aditional?
Care sunt pasi pe care trebuie sa ii parcurg sa nu platesc acesti bani si sa plec cat mai repede din acesta firma .

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 7 Octombrie 2014
Nerespectarea obligatiei asumate prin actul aditional va determina obligarea dvs la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea dvs profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
In acest sens, se exprima art.198 alin.3 C.mun.
deci cu alte cuvinte trebuie sa platesc suma ramasa in urma perioadei ramase.Dar daca nu o platesc ce se intampla?
In principiu, va trebui sa platiti acea suma.

Neplata de bunavoie are ca urmare angajarea raspunderii patrimoniale a dvs , urmata de executarea silita a bunurilor aflate in proprietatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim- training platit de catre angajat ioannanice ioannanice Buna ziua. Am semnat un act aditional la contractul de munca prin care se mentioneaza ca dispun de training de vanzari, training de produs, training la locul ... (vezi toată discuția)
Angatorul te obliga sa ramai la ei. laur007g laur007g anonim (utilizator neinregistrat) Sambata, 28 Martie 2015, 08:53 Buna ziua, De aproximativ 3 ani lucrez Inginer de Proces la o firma ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract individual de munca crismunteanu crismunteanu In urma cu doua luni am incheiat un contract aditional pe o perioada de 2 ani cu societatea la care lucrez in urma participarii la un traning de specialitate, ... (vezi toată discuția)