Buna ziua. Am aflat din presa ca a inceput distribuirea prin posta a cardurilor de sanatate. Din pacate, eu sint obligata sa stau in alt oras pentru un timp nedeterminat (grija unui tata batrin). Cum nu stiu nici ziua cind ar putea veni, nu pot sa fac un drum special pentru asta.
Intrebarea mea este: ce se intimpla cu cardurile nepredate destinatarului? De unde si cum pot fi ele recuperate? Multumesc.
Veti fi cautata la domiciliu, de 2 ori de catre postas, care va lasa, de fiecare data si o instiintare, in cutia de posta, urmnand sa puteti lua personal, cardul, de la of. postal, in termen de 10 zile. Daca nu il luati in acest timp, cardul va fi predat de catre posta la Casa judeteana de sanatate.
Puteti tine legatura cu un vecin, care sa va anunte cand primeste acesta cardul de sanatate si dvs. aveti instiintare in cutia postala.
In mod normal, in bloc, vor fi distribuite toate cardurile de sanatate in aceeasi perioada de timp.
Noi eram la serviciu si le-am gasit la o vecina, o doamna pensionara de incredere. Asa a procedat si postarita de la blocul mamei mele, i-a lasat ei toate cardurile acelor pe care nu i-a gasit acasa.
Nu zic ca e legal etc. insa daca aveti un astfel de vecin il puteti ruga sa intrebe daca se poate sa i-l lase lui.