avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Stabilire poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Stabilire poprire pe salariu

Buna ziua,
O problema neplacuta privind o poprire pe salariul unui angajat::
- angajatul X a facut un imprumut la o banca in anul 2007 in numele lui dar banii i-a dat la o terta persoana cu care s-a inteles la plata ratelor de catre acesta.Intre timp
respectiva persoana a plecat in strainatate neplatind ratele. In luna august am aflat
ca angajatul X are infiintata poprire pe salar in baza unei hotariri judecatoresti de
care nu am avut cunostinta nici ca firma, nici angajatul X, ca atare nu i s-a retinut
din salar. In data de 15.09.2014 salariatului X i s-a desfacut contractul de muna
prin demisie, care a fost acceptata de administrator, nefiind in cunostinta de cauza
referitor la infiintarea popririi. Toate drepturile i s-au eliberat . Care sint consecintele neretinerii si nevirarii popririi, in cazul in care firma nu a avut cunostinta de aceasta?
Cel mai recent răspuns: Ciortea Zita , utilizator 10:55, 9 Octombrie 2014
Amenda de la 1000 la 5000 lei si plata sumelor datorate de debitor, de catre tertul poprit. Nu se cenzureaza de d.voastra incuviintarea executarii silite.
Daca firma nu a fost notificata de executor judecatoresc sau de instanta, nu exista obligatia acesteia de a infiinta poprire pe veniturile salartiatului respectiv.
Adevarat, dar asa cum s-a exprimat " in luna august am aflat ca angajatul are infiintare de poprire in baza unei hotariri judecatoresti" m-a dus cu gindul ca chiar exista acea "infiintare de poprire", la firma sa. Ar fi interesant sa spuna cum "a aflat".
Cu respect!
Buna ziua.
"Am aflat" de la salariat caruia i s-a trimis la domiciliu instiintarea de poprire.Salariatul respectiv a fost la executorul judecatoresc pentru negocieri dar nu au ajuns la nici un
rezultat.In urma acestei vizite executorul judecatoresc a sunat la firma solicitind plata dar
instiintare pe hirtie nu s-a primit la firma.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita angajat lilyanne lilyanne Am primit la firma o instiintare pentru un angajat cu o hotarare judecatoareasca emisa pe numele unui angajat de la un IFN pentru suma de 2200 lei. Imi ... (vezi toată discuția)
Raspuns pt dispozitie de poprire hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in problema urmatoare: firma noastra a primit o Dispozitie de poprire impotriva unui angajat. Trebuie sa confirmam primirea si ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)