avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retinere obligatii fiscale
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retinere obligatii fiscale

Organizatie neguvernamentala cu profil baschet,organizeaza o competitive si trebuie sa plateasca bareml la arbitri.Va rog sa-mi spuneti daca este obligata sa retina impozitul pe venit si cota de 5.5% cass.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:01, 8 Octombrie 2014
Da. Organizatorul turneului retine din suma bruta cuvenita impozitul de 16%, cass de 5,5% si cas 10,5% daca persoana cu care ati incheiat contractul/conventie (arbitrul) nu are in alta parte un contract de munca valabil. Completati si depuneti D112 pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care s-a facut plata catre arbitru. Anul urmator depuneti si D205.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor contracte civile OFELIAGEORGESCU OFELIAGEORGESCU societatea care are o persoana fizica cu contract civil,depune declaratia d112 ? (vezi toată discuția)
Contributii colaboratori bibiutza bibiutza buna ziua eu nu reusesc sa ma lamuresc cum sta treaba cu contributiile care trebuiesc retinute celor angajati cu conventie civila...codul civil si cel fiscal ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe - plata colaboratori korneker korneker Buna tuturor! As dori sa infiintez o Intreprindere individuala insa as avea nevoie si de cativa colaboratori, nu angajati. As dori sa stiu ce impozite o sa ... (vezi toată discuția)