O societate are ca obiect de activitate vanzare cu amanuntul si ar dori, pentru stimularea vanzarilor, sa acorde tichete cadou clientilor fideli ( persoane fizice).
Bonurile de valoare vor fi achizitionate de la o societate specializata.
Care este modul in care aceasta operatiune de acordare a bonurilor de valoare
( tichete cadou) se realizeaza, si care este monografia contabila aferenta iesirea lor din gestiune?
Ca sa fie cat mai transparent si sa respecte legislatia contabila si fiscala, trebuie sa existe o hotarare a asociatilor prin care se hotaraste utilizarea bonurilor de valoare pentru clienti fideli ( persoane fizice)?
In ce masura sunt deductibile cheltuielile si ce conditii trebuie sa indeplineasca societatea pentru a putea acorda aceste bonuri valorice ?
In vederea stabilirii bazei impozabile , cheltuiala cu tichete valorice se incadreaza, potrivit dispozitiilor art. 21, alin. (2), lit. i) in grupa cheltuielilor deductibile la calculul profitului impozabil ?
Multumesc pentru raspunsul dat, dar cred, ca nu ati inteles intrebarea mea.
Nu este vorba de a achita marfa cu bonuri de valoare ( tichete de masa) din partea cumparatorului , ci este vorba de a acorda bonuri de valoare ( tichete de masa tip cadou) cumparatorilor fideli.
De exemplu, administratorul achizitioneaza tichete cadou ( 10 lei/buc) de la o societate specializata.
La receptionarea tichetelor : 532.08 = 401
Se achita furnizorul : 401 = 512
Tichetele cadou vor fi distribuite clientilor fideli ( persoane fizice). 6 ??? = 532.08
Care este documentul justificativ prin care reiese, ca tichetele cadou au fost distribuite clientilor fideli ?
Se poate sa apare pe bon fiscal cantitativ cu valoarea zero impreuna cu marfa cumparata de client ?
Multumesc
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vanzare marfa
Lizuca12
Buna ziua,
Firma la care lucrez are caen principal executie instalatii electrice, voi sa vanda ceva corpuri de iuminat ? Se poate face aceasta tranzactie ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez?
kamy_nora
Buna ziua,
O firma de distributie comercializeaza carbuni de gratar, la saci de 3 kg, pe care ii ia de la o firma din Prahova. Firma de distributie cumpara ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.