avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme succesiune loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme succesiune loc de veci

As dori sa stiu ce se poate face in situatia in care vreau sa fac o succesiune a unui loc de veci al carui proprietar(un unchi) a murit,iar dupa moartea lui sotia acestuia a facut succesiune dupa toata averea lui,deci implicit si locul de veci. Am vazut certificatul de mostenitor si nu se specifica si acel loc de veci, ci doar un imobil. Intre timp, sotia a murit si ea. Ea nu a lasat testament si nici rude nu a avut. Ce se intampla cu acel loc de veci? Mai il pot mosteni? Intre timp eu am platit impozit pe acel loc de veci.
Cel mai recent răspuns: madalina_stanciulescu , utilizator 14:22, 9 Octombrie 2014
Mădălina, şi mie mi se pare logic ceea ce spui, de aceea sfatul meu este sa mergi la alt notar. Problema este că va trebui să achiţi onorariul pentru consultaţie. Oricum, succesiunea tot la notar va trebui făcută şi, dacă noul notar va spune că se poate, atunci cel maiprobabil taxa pentru consultaţie va fi scăzută din onorariu. Dar sfatul meu este să spui direct că vrei să faci succesiune (poate, în acest caz, nu te maipune să plăteşti consultanţa), mergi cu toate actele pe care le ai, inclusiv chitanţa de la plata impozitului şi presupun că te va pune să dai declaraţie pe propria răspundere că eşti singura rudă în viaţă. Din ceea ce ştiu eu, succesiunea se poate face până la al 12-lea grad de rudenie. Repet, nu sunt jurist, nu obişnuiesc să mă bag în vorbă să-mi dau cu părerea asupra unui aspect pe care nu-l cunosc, însă am văzut că nu-ţi răspunde nimeni care ar putea cunosşte o asemenea problemă şi m-am gândit că ar fi util să ştii că mai sunt persoane care au experienţe cu informări eronate primite de la notar şi că opinia unui al doilea notar ar putea fi diferită faţă de a primului. Mult succes
multumesc mult pt pareri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru loc de veci stroeromina2005 stroeromina2005 Buna ziua.As dori sa stiu daca trebuie facut cadastru la locul de veci ,sau se poate face in momentul in care se vrea a fi vandut? (vezi toată discuția)
Donație loc de veci si actiuni CarmenV89 CarmenV89 Buna ziua. Am facut succesiunea dupa matusa mea ( e sora tatălui meu, el a murit in \'82 , ea acum in 2017, a fost văduva si nu avea copii ). Ne-a ramas 3 ... (vezi toată discuția)
Loc de veci- cedare, concesiune, donatie.... alexandru andra alexandru andra Buna ziua Acum 8 ani am inmormantat tatal intr-un loc de veci al unei cunostinte care este mostenitoarea gropii respective. Acum dupa atata timp vreau sa ... (vezi toată discuția)