avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Redobandirea cetateniei romane/Antecedente
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Redobandirea cetateniei romane/Antecedente

Buna Ziua. Am depus sa redobandesc cetatenia romana. Intre timp am savarsit o infractiune pentru care am fost condamnat cu suspendare. Intrebare: La dosar sunt anexate cazierele roman si moldovenesc fara antecedente, la moment rezulta ca cel moldav e cu inscrisuri.Care sunt sansele ca statul roman sa-mi refuze in cetatenie?
Cel mai recent răspuns: Gherard , utilizator 22:43, 8 Octombrie 2014
In legea cetateniei nu scrie despre cazier ca trebuie sa fie curat ci solicitantul

e) este cunoscut cu o buna comportare si nu a fost condamnat in tara sau in strainatate pentru o infractiune care il face nedemn de a fi cetatean roman;

Daca ati fost condamnat cu suspendare probabil ca nu ati comis vreuna din infractiunile care cred ca intra in acea categorie - terorism, infractiuni cu violenta, nu sprijina si nu a sprijinit actiuni impotriva ordinii de drept si a sigurantei nationale a Romaniei.
Ordinul de neacordare, in caz ca se intampla asta, poate fi contestat in termen de 15 zile de la data comunicarii si va puteti angaja un avocat pentru asta.

Nu stiu daca vi se cere cazierul actualizat sau ramane valabil cel depus odata cu cererea.
Da sunt la curent cu ART 8, chiar daca incalc punctul (e) respect alte litere din el. Cu atat mai mult am permis de sedere romanesc. Stiu ca poate fi contestata la curtea de apel din acest considerent rog cine poate sa-mi scrie in privat datele de contact pentru ca apoi sa pot apela pentru a incheia un contract. Nu am comis infractiuni impotriva Romaniei pentru ca respect aceasta tara. Astept date.Multumesc.
Trebuie sa indepliniti toate conditiile. Ati primit deja refuzul? Ca in cazul asta nu e cazul sa pierdeti timpul cu intrebari ocolitoare.
Cautati un avocat care va poate ajuta si nu sa asteptati sa se ofere cineva.

Daca accesati Bursa Consultantilor Avocatnet aveti posibilitatea sa primiti mai multe oferte de la avocatii inscrisi:
www.avocatnet.ro/content/bc|...
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Gherard, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea cetateniei romane alygeo alygeo Buna ziua. Va rog sa ma ajutati deoarece am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Bunica mea a parasit Romania in anii 1975 si a imigrat in Suedia (mama a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. initial tatal meu a redobandit cetatenia romana, dupa ... Andrei988 Andrei988 Buna Ziua. Initial tatal meu a redobandit cetatenia romana, dupa aceea eu tot am redobandit cetatenia romana (prin procedura de redobandire R Moldova). Aveam ... (vezi toată discuția)
O intrebare in legatura cu cetatenia cojocari cojocari Sunt cetatean Rep.Moldova si am depus actele pentru redobandirea cetateniei. Dar intre timp ma gandesc sa ma casatoresc. Schimba asta ceva in obtinerea ... (vezi toată discuția)