avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Micro devine platitoare impozit profit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Micro devine platitoare impozit profit

Buna ziua,
va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema:
- am depasit cifra de 65000 *curs la 31122013 in 08.2014 deci incepand cu 01072014 devin platitor de impozit pe profit.
- Pana la trim 2 am platit 7000 lei impozit micro. Acum cand calculez impozitul pe profit calculul il fac pe cumulat de la inceputul anului si scad platile facute ca micro? In aceasta situatie imi rezulta ca am de plata 3000 si daca scad 4000 raman cu impozit platit in plus. E corect??

multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:46, 8 Octombrie 2014
Buna ziua,

Calculul dvs. este corect, cu precizarea ca in cazul in care pana la sfarsitul anului, veti inregistra aceasi situatie, impozitul platit in plus se va evidentia in fisa sintetica numai dupa depunerea declaratiei 101 privind impozitul pe profit, in martie 2015.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 100 :impozit pe profit de recuperat barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Daca ma poate ajuta cineva la intocmirea decl.100 in urmat.situatie: Anul 2007;impozit pe profit platit in plus :2500 Anul 2008:impozit pe profit calculat ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale an 2013 contabilbuc contabilbuc O intrebare: microintreprindere din februarie 2013 in luna moiembrie am cifra de afaceri de 281000 lei,firma devine platitoare de impozit pe profit incepind cu ... (vezi toată discuția)
Trecere la impozit profit sain sain O firma platitoare de impozit pe microintreprinderi de 3% a depasit cifra de afaceri de 65000 euro in luna decembrie.Cand trece la impozit pe profit ,de la 1 ... (vezi toată discuția)