avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare fara stirea si consimtamantul salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare fara stirea si consimtamantul salariatului

Buna ziua,

Pe scurt este vorba de faptul ca am fost angajata ca si confectioner imbracaminte pana la data de 29 septembrie 2014, data la care dupa preavizul legal am intrat in somaj.
Firma a intrat in falimet si cel putin teoretic a fost preluat de o alta societate comerciala.
Dupa data de 29 septembrie 2014 nu am mai lucrat si m-am prezentat la punctul de lucru al noii societati, luni 06 octombrie 2014. La momentul respectiv ni s-a prezentat cladirea si nimic mai mult. A doua zi m-am dus din nou la noua societate, moment in care mi s-a bagat sub nas contractul de angajare, alaturi de alti 20-30 de persoane (fosti colegi de la vechea societate). Anterior primirii contractului nu am primit nici un fel de informatii legate de salarizare, program de lucru si conditii de lucru pentru a putea sa-mi fac o parere daca doresc sa continui la noua societate sau nu. Dupa ce ni s-au inmanat contractele am primit "indicatii" sa le semnam cat mai repede, pe loc. Eu am refuzat acest lucru, spunand ca v-oi duce contractul acasa sa ma sfatuiesc cu oameni mai priceputi in asemnea lucruri.
Deoarece din contract lipseau multe informatii importante, precum data la care se va primi salariul, programul de lucru, adresa la care va trebui sa-mi desfasor activitatea si multe altele, am hotarat sa nu semnez contractul de munca si sa-mi caut alt loc de munca.
Surpriza a venit azi, 08 octombrie 2014 cand m-am prezentat la noua societate pentru a declina oferta de angajare. Dupa ce am comunicat acest lucru si dupa ce am ajuns acasa am fost sunata de fosta contabila de la vechea firma, care nu stiu ce fuctie are la noua societate, cum ca sa ma prezint de urgenta la noua societate sa semnez cererea de lichidare. Din cate am inteles angajarea mea s-a facut pe data de 06 octombrie 2014 fara acordul si stirea mea iar la momentul comunicarii conditiilor si prezentarea spre semnare a contractului eu eram deja angajata si practic nu aveam nici o posibilitate de ales.
Binenteles am refuzat semnarea lichidarii pt simplul motiv ca un asemenea gest ar insemna faptul ca recunosc ca am fost angajata, lucru despre care eu nici macar nu aveam cunostinta.
Am fost la ITM pentru a solicita informatia legata de faptul ca sunt sau nu angajata, unde la fel am avut surpriza sa constat ca o simpla astfel de informatie necesita 5 (cinci) zile.
Asadar in momentul de fata nu stiu sigur daca sunt sau nu angajata si deoarece mi-am gasit un nou loc de munca nu am certitudinea ca ma pot angaja.
In cazul in care contractul de angajare pe numele meu a fost inregistrat la ITM, fara acordul si stirea mea ce posibilitati am pentru anularea contractului?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva onicutza onicutza buna ziua! am si eu o problema,ma poate ajuta cineva cu un sfat??sunt agent vanzari la o firma de distributie,lucrez de 3, ani de zile.saptamana trecuta seful ... (vezi toată discuția)
Angajat fara voie alex123xq alex123xq Povestea, cat se poate pe scurt, esta asa In octombrie 2014 am negociat cu o firma un job, batusem palma, insa n momentul in care chiar trebuia sa incep ... (vezi toată discuția)
Cand se semneaza decizia de concediere? Filimon Aurel Filimon Aurel Buna,vreau sa ma ajutati si pe mine intr-o problema,de fapt mai mult o nelamurire. Cand sa semnez decizia de concediere emisa de angajator,inainte sa le ... (vezi toată discuția)