avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva

buna ziua! am si eu o problema,ma poate ajuta cineva cu un sfat??sunt agent vanzari la o firma de distributie,lucrez de 3, ani de zile.saptamana trecuta seful meu,a mers cu mine pe teren pentru a-mi cunoaste toti clientii,iar la sfarsitul saptamanii m-a anuntat ca, colaborarea noastra se incheie fara a-mi da nici o explicatie.m-i sa cerut sa semnez o demisie in alb,pe care am refuzat sa o semnez,iar atunci m-i s-a spus ca sunt in concediu de odihna din data de 15-06-09, desi eu am facut o cerere de concediu incepand cu data de 29-06-2009.mentionez ca pe data de 15-06-09,trebuia sa primesc salariu ce a ce nu sa-ntamplat.m-i s-a luat masina de serviciu,telefonul de serviciu,ramanand cu un chitantier.intrebarea mea este:ce m-i se poate intampla daca eu am incasat de la clienti,suma care corespunde salariului meu????si cum pot rezolva problema cu ei.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 15:21, 17 Iunie 2009
Daca sunteti in concediu de odihna, il efectuati si dupa aceea va prezentati la serviciu, normal. Daca nu v-a achitat salariul nu aveti dreptul sa vi-l retineti din incasarile realizate de la clienti ( daca procedati asa dati motive angajatorului sa va concedieze disciplinar). Atita vreme cit nu ati primit nici o decizie de concediere, sunteti in continuare angajat si nu aveti cum sa actionati. Incetarea contractului de munca nu are loc verbal, angajatorul trebuie sa va comunice in scris acest lucru, sa va acorde preaviz, sa intocmeasca decizia si abia apoi puteti sa va ginditi mai departe.
Dragoste cu sila nu se poate face. Asa ca ar fi mai bine sa va depuneti demisia, sa predati si chitantierul cu sumele incasate, solicitati in scris eliberarea notei de lichidare, plata concediului acordat si neefectuat, plata tuturor drepturilor salariale.
Daca nu primiti insa banii, faceti sesizare la ITM si dati angajatorul in judecata dar dupa ce primiti decizia de incetare CIM.
Va sfatuiesc sa predati sumele de la clienti, (altfel o sa existe un motiv de desfacere disciplinara a cim), sa va pontati in continuare in condica de prezenta (pentru a nu avea absente-la fel motiv de desfacere cim disciplinar) , apoi sa faceti sesizare la ITM in care expuneti toate aceste probleme.
Daca nu se rezolva actionatii in instanta pentru nerespectare obligatiilor contractuale.

Daca nu va mai vor sa va desfaca cim cu art.65(1) sa beneficiati de somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
lorelayold76, utilizator
nu am de unde sa stiu daca sunt in concediu de odihna,iar la serviciu nu ma pot prezenta pentru-ca m-i sa luat masina si telefonul,iar eu aveam in raspundere 4 judete.cum am mai spus eu am facut cerere de concediu incepand cu data de 29-06-09.m-i sa adus la cunostinta verbal ca sun in concediu de odihna.
onicutza a scris:

nu am de unde sa stiu daca sunt in concediu de odihna,iar la serviciu nu ma pot prezenta pentru-ca m-i sa luat masina si telefonul,iar eu aveam in raspundere 4 judete.cum am mai spus eu am facut cerere de concediu incepand cu data de 29-06-09.m-i sa adus la cunostinta verbal ca sun in concediu de odihna.
mentionez ca din prostia mea am semnat statul de plata cu 3 zile inainte pentru-ca asa procedam cand luam salariul,iar banii mi-i opream din incasari.

Alte discuții în legătură

Concediere dupa revenire din concediu medical nastere smeagull smeagull Buna ziua, Situatia este: angajata a nascut, e efectuat cele 126 de zile de c. medical, a facut cerere pentru revenirea la lucru (nu a dorit cic), a venit ... (vezi toată discuția)
Incetare cim demisie ginnyy ginnyy un salariat isi da demisia, in timp ce se afla in concediu medical ; i se aproba incetarea CIM fara preaviz. la ce data inceteaza CIM? ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. camely camely Va cer urgent o opinie! Un angajat solicita incetarea contractului de munca cu acordul partilor cf art. 55lit.b, Codul Muncii. Angajatorul nu este de acord ... (vezi toată discuția)