avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva

buna ziua! am si eu o problema,ma poate ajuta cineva cu un sfat??sunt agent vanzari la o firma de distributie,lucrez de 3, ani de zile.saptamana trecuta seful meu,a mers cu mine pe teren pentru a-mi cunoaste toti clientii,iar la sfarsitul saptamanii m-a anuntat ca, colaborarea noastra se incheie fara a-mi da nici o explicatie.m-i sa cerut sa semnez o demisie in alb,pe care am refuzat sa o semnez,iar atunci m-i s-a spus ca sunt in concediu de odihna din data de 15-06-09, desi eu am facut o cerere de concediu incepand cu data de 29-06-2009.mentionez ca pe data de 15-06-09,trebuia sa primesc salariu ce a ce nu sa-ntamplat.m-i s-a luat masina de serviciu,telefonul de serviciu,ramanand cu un chitantier.intrebarea mea este:ce m-i se poate intampla daca eu am incasat de la clienti,suma care corespunde salariului meu????si cum pot rezolva problema cu ei.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 15:21, 17 Iunie 2009
onicutza a scris:

onicutza a scris:

nu am de unde sa stiu daca sunt in concediu de odihna,iar la serviciu nu ma pot prezenta pentru-ca m-i sa luat masina si telefonul,iar eu aveam in raspundere 4 judete.cum am mai spus eu am facut cerere de concediu incepand cu data de 29-06-09.m-i sa adus la cunostinta verbal ca sun in concediu de odihna din data de 15-06-09.
mentionez ca din prostia mea am semnat statul de plata cu 3 zile inainte pentru-ca asa procedam cand luam salariul,iar banii mi-i opream din incasari.
Cum faceati prezenta pana acum? Nu va tinea nimeni evidenta prezentelor dupa care sa intocmeasca pontajul?
ITM-ul va controla daca efectuarea concediului corespunde cu cererea dumneavoastra si vor vedea ca nu ati primit nici indemnizatia de concediu, nici salariul...
Daca nu doriti sa plecati atunci sesizati ITM-ul.
Daca nu alta varianta este sa va dati demisia la zi cu art. 79(8) ce inseamna nerespectarea obligatiilor contractuale si apoi sesizati ITM, iar cu rezultatul inspectiei (in caz ca nu va da drepturile) puteti actiona in instanta
Cererea pentruconcediu de odihna este una, iar aprobarea acestuia este alta. Ar trebui sa va interesati daca pe cererea facuta de dvs. s-a aplicat o rezolutie, deci daca vi s-a aprobat plecarea cu data solicitata sau s-a aprobat cu alta data, respectiv 15.06. Situatia nu o puteti clarifica in concret decit luind legatura cu firma, chira dac vi s-a luat telefonul de serviciu, gasiti o alta modalitate de a lua legatura cu ei. In orice caz, trebuie sa fiti de buna credinta pentru a nu va afla in situatia de a comite o abatere disciplinara ( absente nemotivate, etc)
O mare greseala sa semnati ceve ce nu ati primit, acum salariul nu il mai recuperati, iar daca nu predati sumele adunate de la clienti ar putea sa va desfaca cim disciplinar.
Puteti sa va dati demisia cu acordul partilor si sa ramaneti cu sumele (in loc de salar), dar riscati dupa ceva vreme cand ziceti ca totul e ok sa va treziti convocat pentru cerecetare disciplinara si obligat apoi sa inapoiati sumele. Puteti semna decizia de incetare cim (cu acordul partilor art.55(b) fara a efectua preavizul) daca semneaza si ei de primire a sumelor (fara se le dati).
Cred ca a fost invatatura de minte sa nu mai semnati anticipat nimic. Sa nu aveti incredere in nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa revenire din concediu medical nastere smeagull smeagull Buna ziua, Situatia este: angajata a nascut, e efectuat cele 126 de zile de c. medical, a facut cerere pentru revenirea la lucru (nu a dorit cic), a venit ... (vezi toată discuția)
Incetare cim demisie ginnyy ginnyy un salariat isi da demisia, in timp ce se afla in concediu medical ; i se aproba incetarea CIM fara preaviz. la ce data inceteaza CIM? ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. camely camely Va cer urgent o opinie! Un angajat solicita incetarea contractului de munca cu acordul partilor cf art. 55lit.b, Codul Muncii. Angajatorul nu este de acord ... (vezi toată discuția)