avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand se semneaza decizia de concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand se semneaza decizia de concediere?

Buna,vreau sa ma ajutati si pe mine intr-o problema,de fapt mai mult o nelamurire.
Cand sa semnez decizia de concediere emisa de angajator,inainte sa le trimita la itm(cele 3 exemplare),sau dupa ce le inregistreza la itm?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Filimon Aurel , utilizator 20:23, 1 Iulie 2009
Multi dintre salariati doresc sa primeasca o copie de pe decizia de incetare a c.i.m. dupa depunerea acesteia la ITM.
Decizia de concediere se semneaza de catre angajat inainte de inregistrarea la ITM; el oricum este instiintat in prealabil de masura luata, deci, nu poate fi vorba de o surpriza.
rrramor a scris:

Decizia de concediere se semneaza de catre angajat inainte de inregistrarea la ITM; el oricum este instiintat in prealabil de masura luata, deci, nu poate fi vorba de o surpriza.

X-( in principiu asa ar trebui sa fie , insa zilele trecute am avut o surpriza prin care angajatul a aflat ca i s-a desfacut contractul cu art 65....
ce ziceti de acest aspect?
Nu exista nicio prevedere legala care sa contina faptul ca decizia se semneaza dupa sau inainte de depunerea acesteia de catre angajator la ITM ....

# daniela vorovenci
Nu este nicio surpriza ... acesta poate contesta decizia in termen la Tribunal.
Asta a facut ,,,insa , era vorba ca nu exista loc de surprize...surprize!

Alte discuții în legătură

Decizie concediere UA UA Buna ziua, Acum ceva timp am primit preavizul de concediere prin posta . Preavizul a inceput sa curga din momentul receptiei plicului. Ulterior dupa ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere Vioreld Vioreld daca un salariat nu semneaza decizia de concediere (desfiintare post), eu trebuie sa i-o trimit la adresa lui, cu confirmare de primire? si I.T.M. imi ... (vezi toată discuția)
De ce nu semneaza stat de plata? ionny ionny ceea ce nu inteleg este de ce nu semneaza stat se plata din moment ce are CIM,avand in vedere faptul ca firma are doar 2 angajati?iar angajatorul refuza sa-i ... (vezi toată discuția)