avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executare rau platnic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executare rau platnic

Asociatia de proprietari a castigat procesul cu un rau platnic si doreste sa-l execute, dar acesta a fost evacuat din locuinta respectiva (banca a fost mai rapida si asociatia nu avea titlu executor la data impartirii banilor). Acum este in Bucuresti, insa nu cunoastem adresa si nici daca are vreun venit.
Cum procedam sa-l gasim?
Daca trimitem adrese la Politie, Adm.Financiara, Fortele de munca, avem sanse sa ne raspunda?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:43, 10 Octombrie 2014
Direct dvs. nu o sa va raspunda, insa apelati la un executor judecatoresc din Bucuresti si acesta va face toate demersurile necesare pentru a identifica noua adresa ( daca s-a inregistrat legal), noul loc de munca si, eventual alte bunuri care pot fi urmarite.
Inca o intrebare: care sunt termenele de executare (pana la prescriere)? In 3 ani de la pronuntarea hotararii judecatoresti trebuie sa se faca executarea efectiv sau doar sa se inceapa executarea?
Imediat dupa primirea deciziei judecatoresti se apeleaza la executor. In 3 ani se prescrie, deci e liber de datorii.
Asa cum v-a raspuns @sdianaviolina, mergeti cu sentinta la un ex. judecatoresc.

Pentru ca debitul sa nu se prescrie in 3 ani, asa cum s-a afirmat, as. prop. trebuie sa-si "manifeste interesul" in vederea recuperarii debitului, la acel ex. judecatoresc.
Toate acestea se stabilesc la cabinetul acestuia, probabil ca mai sunt niste taxe pe-acolo, dar aceasta este procedura - faza este sa-l gaseasca mai intai.

Si eu am o asemenea problema, dar orasul este mai mic si posibilitatea de a-l gasi pe debitor este mai mare... Oricum, mari sperante nu ne mai facem!
cristian_conea a scris:
Asociatia de proprietari a castigat procesul cu un rau platnic si doreste sa-l execute, dar acesta a fost evacuat din locuinta respectiva (banca a fost mai rapida si asociatia nu avea titlu executor la data impartirii banilor).

Pentru cei care au gresit si vor mai gresi am subliniat in text greseala. Asociatia se putea inscrie la "impartirea banilor" fara a avea titlu executor. Asociatia trebuia sa inainteze o adresa catre executor chiar si cu o zi inainte de licitatie, anexand privilegiul imobiliar, liste de plata, dovada procesului aflat pe rol... In baza acestora executorul, din suma obtinuta prin vnzre, retinea in contul sau banii asocitiei. Apoi asociatia vea la dispozitie destul timp sa vina cu titlul executor si sa-si recupereze banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva de plata pentru proprietar rau platnic Constantin 33 Constantin 33 Avem Hotarare definitiva data de tribunal de plata pentru proprietar rau platnic. Administratia se poate adresa direct Casei de Pensii pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Apartament exec. dida5801 dida5801 S-a vandut un apartament de catre un executor. Asociatia de proprietari a inscris privilegiu imobiliar la OCPI in luna iunie cu datoriile proprietarului pana ... (vezi toată discuția)