avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita debitor cedat
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita debitor cedat

Buna seara! Poate fi executat direct, in baza unui contract de ipoteca mobiliara asupra unei creante, debitorul cedat al respectivei creante? Sau este necesara obtinerea unui titlu executoriu impotriva acestuia pe cale unei actiuni in justitie ca urmarea subrogatiei in drepturile debitorului meu? Multumesc anticipat pentru opinii!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:06, 8 Octombrie 2014
Cesiunea este una, iar subrogatia alta. Intradevar seamana, dar difera.
Debitorul cedat, poate fi executat de catre cesionar, la fel cum ar fi putut sa fie executat si de catre cedent, cu alte cuvinte cesionarul daca are un titlu executoriu trebuie doar sa il incuvinteze la instanta si sa il puna in executare, daca nu are un titlu executoriu trebuie sa il obtina de la instanta printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creanta blondadeladrept blondadeladrept As dori sa stiu daca un contract de cesiune creanta autentificat de notar poate fi pus in executare silita impotriva debitorului cedat, ulterior notificarii ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta Borsec Borsec Buna seara! Imi poate explica cineva daca este vreo diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta. Conform NCC la [b]subrogatie cel care plateste in locul ... (vezi toată discuția)
Cum poate un cesionar sa participe la recurs dan s dan s Printr-un contract notarial, cesionara a cesionat o creanta cu ipoteca, creanta detinuta de cedent prin act notarial, pentru care acesta a demarat executarea ... (vezi toată discuția)