avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM POATE UN CESIONAR SA PARTICIPE LA RECURS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM POATE UN CESIONAR SA PARTICIPE LA RECURS

Printr-un contract notarial, cesionara a cesionat o creanta cu ipoteca, creanta detinuta de cedent prin act notarial, pentru care acesta a demarat executarea silita, dar debitorul a castigat contestatia la executare si acum se afla in recurs declarat si de creditorul cedent si de debitor.
Prin actul notarial de cesiune cedentul a cesionat si drepturile sale litigioase cu privire la cesiunea respectiva.
Urmeaza primul termen in recurs si intrebarea ar fi cum poate solicita cesionarul participarea la recurs, in ce calitate, si cu ce fel de cerere? de interventie? subrogare?
Sunt permise acestea in recurs?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: windas , utilizator 23:59, 14 Februarie 2010
cesionara, in privinta creantei cedate se substituie in drepturile cedentului asupra debitorului.. ca atare, in orice faza procesuala, o cerere in substituire este admisibila, procesul continuand cu aceasta in locul cedentului
care ar fi temeiul de drept pt cererea in substituire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta Borsec Borsec Buna seara! Imi poate explica cineva daca este vreo diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta. Conform NCC la [b]subrogatie cel care plateste in locul ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)