avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Primul contract de prestari servicii - urgent!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Primul contract de prestari servicii - urgent!

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri !

Am infiintat de cateva luni un business pe partea de design grafic si acum urmeaza sa cadem de acord asupra unui contract.

Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1. Daca suntem contactati pentru a stabili termenii unui proiect, e necesar sa avem la indemana un contract pentru clientul care ne-au propus proiectul sau doar clientul, care beneficiaza de serviciile noastre trebuie sa ne dea un contract?
2. Ce elemente cheie trebuiesc incluse de noi intr-un contract pentru ca lucrurile sa decurga corect?
3. Daca le facem o factura, fiind primul proiect, este vreo problema cum incepem numerotarea, trebuie neaparat de la o anumita cifra inceput?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters299240 , utilizator 10:38, 9 Octombrie 2014
Maralarisa a scris:
1. Daca suntem contactati pentru a stabili termenii unui proiect, e necesar sa avem la indemana un contract pentru clientul care ne-au propus proiectul sau doar clientul, care beneficiaza de serviciile noastre trebuie sa ne dea un contract?

Furnizorul (adica dvs.) trebuie sa aibe contractul cadru/model, nu beneficiarul (ar fi si culmea).

Maralarisa a scris:
2. Ce elemente cheie trebuiesc incluse de noi intr-un contract pentru ca lucrurile sa decurga corect?

Aici este mult de discutat, elementele cheie se numesc clauze si intradevar sunt foarte importante (cele mai importante), ca atare trebuie sa va luati un sfatuitor personal in sensul acesta, merita.

Maralarisa a scris:
3. Daca le facem o factura, fiind primul proiect, este vreo problema cum incepem numerotarea, trebuie neaparat de la o anumita cifra inceput?

Facturile incep cu 1 (sau 001 sau 0001, etc) si urmeaza / se intocmesc / si se inregistreaza in ordine cornologic, asta este regula intocmirii documentelor contabile, etc.
Multumesc mult de raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online diana.iacob1 diana.iacob1 Buna ziua! Doresc sa deschid un magazin online, insa fiind mai diferit decat celelate magazine, am nevoie de ajutorul dvs. Va voi explica care va fi mersul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate upwork, freelancer si paypal OutSider03 OutSider03 Salutare. Nu stiu daca urmatoarele nelamuriri sunt ok sa le postez aici, s-ar putea sa fiu off-topic daca este cazul am sa sterg topicul si imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare si facturare pe pfa noraleonte noraleonte Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un PFA prin care sa prestez servicii de design grafic. Stiu ca inainte de a colabora cu un client, trebuie sa semnez cu el ... (vezi toată discuția)