avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate upwork, freelancer si paypal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate upwork, freelancer si paypal

Salutare.
Nu stiu daca urmatoarele nelamuriri sunt ok sa le postez aici, s-ar putea sa fiu off-topic daca este cazul am sa sterg topicul si imi cer scuze anticipat.
Am pornit o mica firma pe partea de creare site-uri si data entry ( adaugare produse in magazine online, in excel etc). Am inceput sa verific proiecte de pe freelancer.com si upwork, problema este ca nu stiu cum sa le fac contabilitatea atat platformelor respective cat si lui paypal. Am inteles ca trebuie paypal business, dar cui trimit factura in cazul celor trei platforme? Trimit factura la freelancer/paypal/upwork pt banii scosi in contul bancar? Daca trimit clientului, acesta ar putea sa aibe date fictive. Ce factura ii trimit daca clientul de pe upwork imi da banii pe ora iar eu in mod normal fac facturi pe proiect? De asemenea, daca este vorba de un proiect periodic cu acelasi beneficiar, practic trebuie contract, nu? Si cum as face eu contract cu upwork? Adica ma refer la partea in care semneaza ei.. sau clientul care ma plateste prin upwork? Nu cred ca ar fi dispusi nici unul nici celalalt. S-ar putea sa imi mai bine niste intrebari pe tema asta, daca e ok le pun tot aici. Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Contabilitate freelancing ContSters426943 ContSters426943 Buna seara, Ma puteti ajuta si pe mine cineva cu un raspuns ? Doresc sa lucrez ca freelancer pe site-uri gen Upwork, Freelancer etc.. , o sa ma inregistrez ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru redactare articole online (content writer) AndreiPopescu911 AndreiPopescu911 Buna ziua, Lucrez ca freelancer pe un site international (Upwork se numeste) de unde am un venit lunar. Scriu articole si review-uri pt diversi clienti din ... (vezi toată discuția)
Pfa prestari servicii freelancing / depasire plafon tva dorincornea dorincornea Am un PFA la norma de venit (cod CAEN 6202) si prestez servicii de consultanta IT exclusiv printr-o platforma online de intermediere pentru servicii de ... (vezi toată discuția)