avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cum decurge examenul pentru grefier cu studii ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cum decurge examenul pentru grefier cu studii superioare?

Buna seara.
In judetul nostru se organizeaza concurs pt grefier cu studii superioare juridice. Intrucat indeplinesc conditiile impuse, vreau sa concurez si eu in vederea obtinerii unei astfel de functii.
Intrebare: dvs cei care ati participat la un astfel de concurs, ce ma sfatuiti? Care ar trebui sa fie pregatirea mea? Examenul se va sustine la sfarsitul lui noiembrie..eu abia ma apuc de invatat..Ce sanse sunt acolo? E un examen "pe bune" ori o sa fiu dezamagita de un management defectuos? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:11, 18 Octombrie 2014
Sansele tale depind mult de cunostintele pe care deja le ai deja.. 50 de zile e putin timp in conditiile in care nu esti familiarizat deja cu materia. Banuiesc ca e vorba de posturile de la Suceava. Nu reusesc sa vad tematica pe site dar daca intra regulamentul parchetelor ce tocmai a fost schimbat (si ar fi firesc sa intre cel nou ca doar nu dau dintr-o lege abrogata),NCPP e si el relativ nou deci devine dificil sa inveti in doar 50 de zile daca esti tabula rasa..DAR... tu stii mai bine cat de repede si bine poti sa inveti.
Fiind post pe perioada determinata probabil nu o sa fie o concurenta foarte mare in sensul ca nu vor veni candidati din alte judete...dar pregatirea ta trebuie sa fie excelenta. Sunt persoane care au picat la doar cateva sutimi la SNG deci au materia deja invatata. Cand s-a anuntat concursul de la Alba s-au inscris si candidati din Iasi sau Vrancea...zic asta ca sa-ti faci o idee cam cat de multi isi dorest sa ocupe un post de grefier. Probabil nu o sa fie cazul aici fiind post pe perioada determinata...dar cei din Sv si judetele invecinate care au picat cu note mari la SNG probabil o sa incerce.
Trebuie sa stii absolut tot ..cat mai aproape ca forma de textul legal.
Despre organizare nu paote sa-ti zica nimeni nimic in avans. Uneori sunt discutii cu privire la corectitudinea organizarii.. uneori nu. Numai participand poti afla cum e in cazul asta.
Pentru prima proba trebuie sa stii bine word. O sa ti se dea sa tehnoredactezi un text... sa-l aliniezi, sa folosesti diferite fonturi, sa-l subliniezi etc. intr-o anumita perioada de timp. La proba juridica e mai greu. Iti sunt suficiente codurile ...dar trebuie sa le stii foarte bine daca vrei sa ai o sansa reala.
Bafta! Sa revii , te rog, sa ne povestesti cum a fost!
Multumesc mult, iulia_elena!
O sa imi incerc norocul.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, iar in masura in care mai aveti intrebari suplimentare, sa continuati discutia aici ( pct.3.3 din Regulament).
Laura_aua a scris:

Buna ziua. Imi poate spune cineva cum decurge examenul pt concursul de grefier cu studii superioare juridice?
Este o proba practica si una teoretica? Cea teoretica este grila?
Astept un raspuns cat mai repede.
Multumesc!

mediatorelenavasile a scris:

Buna ziua,
Constatand urgenta -[ link extern ]
Succes! :)

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2010 laviniadin1985 laviniadin1985 Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2014 9iustitia 9iustitia Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :) (vezi toată discuția)
Grefier arhivar mihaelais mihaelais Am o nelamurire cu privire la concursul de grefier arhivar. E prima data cand incerc la un astfel de concurs si am nevoie de un sfat. Mai este o luna pana la ... (vezi toată discuția)