avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comert la negru
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comert la negru

Buna Ziua!Am o mica nelamurire si poate ati putea sa ma ajutati macar cu un sfat.Doresc sa cumpar diverse bunuri de la diferite societati sau persoane fizice iar apoi sa le vand cu un mic adaos fara nici un fel de act.Aceasta practica este interzisa?Sau ce se poate intampla din punct de vedere legal?Ce as risca?
Nimeni nu poate efectua acte de comert fara a avea autorizatie. Autorizatia se emite in urma inregistrarii persoanei la Oficiul registrului comertului ca PFA ,Intreprindere individuala sau SRL. Riscati amenda si dosar penal pentru evaziune fiscala.
Si ce ma sfatuiti sa fac in caz ca sunt luat de politie sau ceva de genul,doar sunteti avocat,daca declar ca sunt pentru uz propriu sau ca le fac cadouri ca nu sunt de vanzare ce se poate intampla?Ar trebui sa imi spuneti cum sa ies dintr-o astfel de situatie pentru ca asta e meseria dumneavoastra,daca nu ar mai fi infractori si infractiuni cred ca v-ati pierde jobul nu?
Dacă există dovezi că nu erau pentru uzul personal, ci că ați efectat acte de comerț ilicit, puteți fi tras la răspundere, indiferent ce veți spune.Aici, pe forum, nu putem încuraja comiterea ilegalităților, deci nu vă putem spune cum să procedați să nu fiți depistat. Vă ajutăm când ați dat de o problemă cu legea doar.
Pai si cum ar putea sa probeze ca nu sunt pentru uz personal?Doar sa fiu prins in flagrant ma gandesc.Si in cel mai rau caz sa zicem,se poate sa scap cu amenda si marfa confiscata sau mai rau??
Depinde de încadrarea juridică a faptei, și de mai mulți factori , pentru a vă spune cineva concret ce și cât riscați. Mai bine vă faceți o firmă cu obiectul de activitate comert dacă vreti să faceț i acte de comert legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa pentru bisnita? bogg bogg Buna ziua. As dori sa stiu care este pedeapsa pentru bisnita (cumparare si revanzare diverse, fara acte, in vederea obtinerii unui oarecare profit), si cum ... (vezi toată discuția)
Legea 12/1990/ art 1 a alexguran alexguran Buna ziua. Aveam un site web prin care vindeam produse naturiste pe care le cumparam de la un furnizor cu factura in nume propriu, adica pe pers fizica fara ... (vezi toată discuția)
Incepator in "infractiuni" stiucaru stiucaru Acum 3 luni am fost reperat de o patrula de politie care a presupus ca eu comit o \"infractiune\" si cu aceasta ocazie mi-a fost confiscat un echipament pe ... (vezi toată discuția)