avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura avans omisa la inregistrare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura avans omisa la inregistrare

Buna ziua,

Am si ei o intrebare care poate este banala, dar am nevoie de o lamurire.
In luna septembrie am avut o factura de avans de la un furnizor pe care am omis sa o inregistrez. O pot inregistra in luna octombrie? De asemenea in luna octombrie furnizorul a facut o alta factura de storno pentru avansul respectiv. Este in regula daca le inregistrez pe amandoua in octombrie?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: elims_mn , utilizator 10:15, 10 Octombrie 2014
O inregistrezi in contabilitate cu data de octombrie, dar daca are si TVA, trebuie sa treci pe urmatorul decont de TVA suma la regularizari.
In octombrie va veni inregistrata factura initiala (care era gresita), factura storno. Practic acestea doua se anuleaza. Deci in decont nu as mai avea ce sa trec pe regularizari nu?
Nu, pentru sa nu se trec ambele facturi la regularizari, ci doar cea initiala, aferenta altei luni decat cea de raportare. In jurnalul de cumparari apare in octombrie, dar in decontul de TVA, la regularizari.
Multumersc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura primita cu intarziere niko 94 niko 94 Am primit o factura din luna Noiembrie abia acuma, ce ar trebui sa fac, sa o inreg in conta. in Decembrie, dar in Decont unde sa o trec la regularizari rd.25 ... (vezi toată discuția)
Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Decont 300 - am omis o factura ! denisadeniscomdivers denisadeniscomdivers Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca puteti cu un raspuns, am omis la declararea lui 300 o factura cu TVA colectat, factura din 2012, mai pot reface acel ... (vezi toată discuția)