avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pana la 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pana la 3 ani

Buna ziua si va salut:
La data de 07.10 copilul a implinit 2 ani. Din cauza unui handicap, mama doreste sa prelungeasca CCC pana la 3 ani, dar a introdus tardiv actele iar comisia este abia luna viitoare. Pana atunci s-a prezentat la servici. Este posibil sa fie acest gest intrepretat cum ca nu mai are nevoie de CCC? Si nu-i acorde prelungirea?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:32, 10 Octombrie 2014
1. - Cand salariata intra in posesia certificatului de handicap pentru copil ea va face o noua cerere catre angajator prin care va solicita suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani.
- Anexeaza la cerere o copie dupa certificatul de nastere a copilului si o copie dupa certificatul de handicap.

2. Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, art.25, angajatoru este obligat sa ii acorde CCC.

3. - Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si o copie dupa certificatu de handicap se prezinta la Primarie si solicita reluarea in plata a indemnizatei pentru CCC.
- Indemnizatia va fi aceeasi pe care a primit-o cand a intrat prima data in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere continuare suspendare cim in baza legii 448/2006 roxana2308 roxana2308 Buna seara, O angajata se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Solicita printr-o cerere, in baza legii 448/2006, prelungirea ... (vezi toată discuția)
Revenire inapoi in cic AdrBcr AdrBcr Buna ziua. Am optat pt Cic un an...am revenit mai devreme la munca, la 8luni. Am luat suplimentul de 500ron. Ne apropiem de doi ani si ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului lavanda lavanda Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema destul de serioasa, si anume. Pana in data de 10 aprilie 2014 ma gasesc in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)