Art. 275 legea 31/1990 rep
(1) Se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda administratorul care:
1....
2. nu convoaca adunarea generala in cazurile prevazute de lege sau incalca dispozitiile art. 193 alin. (2).
Aprobarea situatiilor financiare se face in sedinta ordinara , pe care adm. are obligatia sa o convoace in 5 luni de la sf. anului.
Aveti tot dreptul de a participa la aga , nici nu incape vorba ....
Ma gandesc ca administratorul care detine 50% are dreptul sa ma ignore, neconfirmandu-mi data si semnand el ca detine majoritatea. Cum as putea sa il constrang sa particip si eu? Eventual pot sa fac o plangere undeva?
Din cite stiu eu, nu are dreptul sa va ignore. Mai mult de atit, chiar si Dvs aveti dreptul sa convocati aga , pentru ca :
Art. 195 legea 31
(1) Administratorii sunt obligati sa convoace adunarea asociatilor la sediul social, cel putin o data pe an sau de cate ori este necesar.
(2) Un asociat sau un numar de asociati, ce reprezinta cel putin o patrime din capitalul social, va putea cere convocarea adunarii generale, aratand scopul acestei convocari.
(3) Convocarea adunarii se va face in forma prevazuta in actul constitutiv, iar in lipsa unei dispozitii speciale, prin scrisoare recomandata, cu cel putin 10 zile inainte de ziua fixata pentru tinerea acesteia, aratandu-se ordinea de zi.
Pina pe 30 mai , nu prea mai e timp insa , ca e procedura de citare cu 15 zile . Din cite tin minte, convocarea trebuie publicata in ziar , cu 15 zile inainte de aga , pe linga faptul ca se invita fiecare asociat .
Pai, nu si administratorul atunci trebuie sa faca public intr-un ziar ? Eu am trimis o scrisoare semnata de mine ,nu
prin executorul judecatorescsi nu au tinut cont de ea,au ignorat-o total.
Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, va recomand sa cautati legea 31/1990 , actualizata, sa vedeti cite si ce drepturi aveti in calitatea de asociat pe care o aveti Dvs, precum si ce obligatii are administratorul fata de Dvs .
Am observat ca aveti multe neintelegeri cu partenerii Dvs , si parerea mea e ca trebuie sa stiti foarte clar ce sa cereti unui administrator si ce trebuie dumnealui sa va ofere .
Revenind la ultima postare : faptul ca au ignorat scrisoarea Dvs e in afara legii 31, si din cite am vazut , nu e singura abatere de la obligatiile pe care le au atit adm, cit si celalati asociati. Daca n-o gasiti ( legea 31) v-o pot transmite miine , doar sa-mi spuneti asta .