Buna ziua,
Vreau sa cumpar o masina de la un domn care are doar contract de vanzare-cumparare cu propietarul de pe cartea masinii. Masina a fost cumparata prin leasing de catre un domn din Bucuresti, apoi vanduta catre aceasta cunostinta. Pot face doar contract vanzare-cumparare cu aceasta cunostinta fara sa o trec pe numele meu ?Cu certificat fiscal sa o trec doar la primarie pe numele meu. Daca da, cat pot circula cu masina pe numele domnului din carte ? Vreau sa evit platirea taxei de inmatriculare. Multumesc anticipat
Pot face doar contract vanzare-cumparare cu aceasta cunostinta fara sa o trec pe numele meu ?
Dispozitia in vigoare obliga proprietarul bunului mobil achizitionat sa finalizeze procedura de inmatriculare auto in termen de 30 de zile de la achizitie
cred ca intrati intr-o incurcatura din care nu o sa iesiti prea repede si prea usor. Desi faceti contract de v-c, probabil ca act oficial va fi un contract de comodat, adica de imprumut. In tot acest timp masina va fi a proprietarului din acte, nici macar a celui care v-a vandut-o, care ca si proprietar in acte ar putea face orice cu masina sa. Nu va riscati cu astfel de afaceri daca nu ii cunoasteti bine pe cei cu care veti incheia actele.