avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

loc de munca

Bună ziua .
Am și eu o simpla întrebare , un prieten de al meu a lucrat la un bar fără contract de munca adică la negru și când a venit ziua de salar patronul nu ia dat nici un ban pe ce a lucrat și de supărare ia luat din vânzare 3000 de lei . I se poate întâmpla ceva prietenului meu .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 10 Octombrie 2014
I se poate face plangere penala pentru furt.
Aproape . Ce mi se poate intampla va rog un răspuns cât mai repede
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
abcd90, utilizator
Nu ti te poate intampla nimic. Nu exista dovada ca ai furat tu bani aia, intrucat tu nu erai la casa de bani in ziua aia, intrucat TU NU AI MUNCIT NICIODATA LA PATRONUL ALA. Pur si simplu nu mai ia legatura cu acest patron. Uita ca ai muncit acolo.
Daca patronul recunoaste ca ai muncit tu acolo, atunci el risca o amenda contraventionala de la 10000 pana la 20000 lei (art. 260 alin. (1) lit. (e) din codul muncii), iar tu ca salariat risti o amenda contraventionala de la 500 la 1000 lei pentru ca ai acceptat sa muncesti "la negru" (art. 260 alin. (1) lit. (f) din codul muncii)
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
codulmuncii, utilizator
Și dacă depune plângere la politie .... Se întâmplă ceva ?
Deci cea mai indicata ideea fi sa nu mai iau legătură cu patronul acela indiferent dacă va depune plângere . Și în plus nici nu știe Cum mă cheamă numele complet doar cel mic ..

Alte discuții în legătură

Angajare fara carte kakadu kakadu buna ziua.am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog..am lucrat la o firma timp de 12 ore pe zi de luni pana sambata..(patronii deschideau si vindeau ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm andreeagherasim andreeagherasim Buna ziua, daca fac sesizare la ITM pentru nereguli la locul de munca unde am \\\\"\\\\"lucrat\\\\"\\\\" (vorba vine, ca nu mi-au facut c.i.m...) imi dau si ... (vezi toată discuția)
Munca la negru neftali neftali Lucrez in constructii de mai multi ani la negru si ma intrebam cum pot intra in legalitate cu minim de contributii la stat. poate am inteles gresit dar am ... (vezi toată discuția)