avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum aflu programul de recuperare al salariatului in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum aflu programul de recuperare al salariatului in medical

Buna ziua,

As vrea sa stiu cum / de la cine trebuie sa aflu in mod legal unde pot sa verific daca salariatul meu aflat in medical se afla la domiciliu / locul prevazut pentru recuperarea medicala.

In prezent stiu ca salariatul da o declaratie de genul asta la medic, si am nevoie sa stiu cum intru eu in posesia acestei declaratii, ca sa il pot verifica pe salariat la domiciliu.
O cer de la salariat (dar poate nu o are, ca a lasat-o la medic / spital)?
Am temei legal sa o cer de la medic?
Am temei legal sa intreb pe salariat cine este medicul prescriptor de concediu inainte ca salariatul sa imi aduca concediul (uneori dupa ce expira periada de incapacitate)?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:56, 10 Octombrie 2014
Gasiti informatii cu privire la verificarea angajatului aflat in concediu medical aici

[ link extern ]
@cyan: multumesc de raspuns, nu ma ajuta deloc infarmatiile de acolo si mai sa cred ca nu mi-ati citit intrebarea.(fara suparare :) )
Vreau sa ma duc sa verific un salariat, dar nu stiu unde se afla acesta pe durata concediului (respectiv unde a declarat ca isi face recuperarea: la domiciliul din alt judet, la resedinta neoficila din judetul meu, la mama lui acasa, la spital etc.)

Astept si alte sfaturi, multumesc.
In opinia mea , sunteti indreptatit sa solicitati de la salariat/medic acele date.
Legal verificarea se face doar de catre CNAS, dvs faceti o sesizare cu datele angajatului, asta daca aveti dubi ca angajatul si-a luat concediu medical fara sa fie nevoie..
Sesizarea se adreseaza casei de asigurari de sanatate cu care medicul are incheiata conventie pentru eliberarea certificatelor de concediu medical si va cuprinde obligatoriu: denumirea angajatorului, datele de identificare ale acestuia, copie a certificatelor de concediu medical care urmeaza a fi controlate, istoricul acordarii de concedii medicale angajatului in cauza, mentionarea realizarii stagiului de cotizare.
Sesizarile anonime ori cele care nu cuprind datele si documenteleobligatorii nu se iau in considerare si se claseaza.
Daca se adevereste ca angajatul si-a luat concediu medical fara sa fie nevoie dvs puteti refuza plata concediului
Daca dvs va duceti sa-l verificati personal nu puteti refuza plata concediului medical,. Va duceti sa-l vedeti doar asa ca sa ii bateti obrazul, sa zic :)

Sper ca aceste informatii va sunt de ajutor.
@melania_14.
Nu stiu ce se intampla in dimineata asta :) Nici informatiile dvs. nu imi sunt de ajutor, pentru ca eu ma refeream la altceva decat la contestarea concediilor la C(N)AS.
Daca veti cauta pe net sau pe acest site "politia concediilor medicale" veti intelege la ce ma refer si ce drepturi de verificare si de "batut obrazul" am ca angajator, in anumite situatii.
Chiar si in link-ul postat de @cyan veti gasi infromatiile elementare despre verificarea la domiciliu a concediilor medicale.
Multumesc pentru efortul de a-mi raspunde, oricum.

@ freeelis, multumesc mult, o sa cer de la salariat numele medicului (institutiem medicale) si de la medic copie dupa declaratie. Sper numai sa o primesc inainte sa exprie durata concediului.
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical 2010 anicoleta anicoleta Buna ziua, Am tot intrat pe internet sa ma lamuresc referitor la concediu medical deoarece se tot schimba legile astea peste noapte dar nu prea am reusit ... (vezi toată discuția)
Concediu medical refuzat de angajator florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am probleme cu sarcinami-am anuntat angajatorul,iar de la 10 saptamani am fost mereu internata la urgente in spital,apoi mi se dadea concediu ... (vezi toată discuția)
Certificat medical bvr bvr Stimati colegi, Am o problema pe care sunt convinsa ca o aveti si unii dintre voi. Mi se intampla foarte des ca angajatii sa-si ia concedii medicale ... (vezi toată discuția)