avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.A. si actionarii sai
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.A. si actionarii sai

Va lansez o tema de discutii in ceea ce priveste actionarii nesemnificativi ai unei S.A. Sa presupunem ca o societate are foarte multi actionari(p.j.) care detin nici 0,5%, ei fiind vreo 248, din actiunile companiei. Multi dintre ei au intrat in procedura falimentului, iar de altii nu se mai stie chiar nimic. Cum face actionarul majoritar sa scape de ei din structura actionariatului. Chiar sa le plateasca actiunile respective ca nu vrea sa fraudeze pe nimeni. Mentionez ca acestia nu au participat la nici o AGA si probabil nici nu o vor face. Exista vreo reglementare a CNVM in situatia data? Astept sfaturile voastre si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anku , utilizator 11:02, 4 August 2005
SA-ul a intrat in faliment?
Era societate deschisa? Era tranzactionata la bursa? Da mai multe detalii...
Nu, nu a intrat in faliment isi continua activitatea in bune conditii. Nu este dechisa, nu se tranzactioneaza pe bursa actiunile ei.
Pai solutia ar fi ca unul din actionari, cel mai probabil actionarul majoritar sa le faca o oferta de plata pentru actiunile ce le detin actionarii cu 0,5% si sa cumpere actiunile. Daca actionarii nu vor sa le vanda nu are cum sa-i oblige....Dar daca spuneai ca sunt in faliment probabil ca o vor face(ma rog lichidatorul o va face in numele societatii falimentare).
Oricum daca zici ca S.A este societate inchisa actiunile nu vor putea ajunge la un tert ci doar la unul dintre actionari?
Dar printre creditorii actionarilor falimentari nu se numara si Societatea pe care o reprezinti tu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar minoritar! Dobre Loredana Dobre Loredana Detin 1% din actiunile unei firme de prestigiu din Romania (declarata societate inchisa). Problema este ca de 7-8 ani conducerea CA-ul face numai cei doreste ... (vezi toată discuția)
Cum se valorifica actiunile de la o societate pe actiuni. listate sau nu pe bursa. karmazenusifengshuiu karmazenusifengshuiu Detin mai multe actiuni mai vechi la societati de care nu mai stiu foarte multe lucruri. Unele dintre ele probabil s-au dizolvat si din cate stiu n-am ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare activ orca orca O situatie interesanta O S.A.. este constituita din 6 actionari din care 5 sunt persoane fizice de cetatenie romana, care detin impreuna 51 % din capital, ... (vezi toată discuția)