Buna ziua,
Sunt angajat intr-un proces civil, s-a facut apel, care a fost defavorabil hotararii primei instante. Intrebarea mea este, ce mai pot eu face sa se reanalizeze acet dosar? Consider ca prima instanta a fost obiectiva, au fost 3 sedinte, cu martori, cu suficiente probe si a luat deciia corecta. Instanta superioara, fara nici o discutie, in lipsa partii reclamate, fara a ne asculta si a tine cont de probe, a decis contrariul.
Nu vreau sa comentez decizia (mita, nerespectarea legii, etc).
Vreau sa stiu concret ce pot face in continuare, care este instanta superioara careia ma pot adresa? Pot cere audienta sa se redeschida cazul? Nu stiu daca are relevanta, pentru ca as ajunge la aceeasi doamna presedinta partinitoare si subiectiva...
Nu vi se poate răspunde în concret deoarece nu ați dat date concrete.
Argumentul cu „subiectivismul” judecătorilor din apel nu poate fi luat în calcul.
Teoretic însă ați putea declara recurs, revizuire sau contestație în anulare dacă sunt îndeplinite condițiile pentru fiecare dintre aceste căi de atac.
Doar un avocat care are acces la tot dosarul ar putea să vă sfătuiască în concret.
Nu există audiență sau alte forme prin care să poată fi contestată o hotărâre judecătorească decât cele care constituie căi legale de atac.
Multumesc pentru raspuns.
Cauza a fost judecata de Judecatorie, apoi facut recurs la Tribunal. La sedinta din tribunal ni s-a spus deja ca nu se mai poate ataca. Deci, a fost ultima cale de atac si sunt in asteptarea sentintei.
De aceea intrebam daca cumva mai exista o alta cale extraordinara.
Revizuirea sau contestatia in ce constau? Care sunt conditiile sa fie aprobate?
După cum spuneam, informațiile pe care le dați sunt prea generale.
Dacă v-ați judecat în recurs la tribunal, pare că v-ați judecat pe vechiul cod de procedură civilă (doar pare).
În primul rând, pentru a putea identifica motivele pentru care puteți exercita căile de atac extraordinare ale revizuirii sau a contestației în anulare este necesar să spuneți pe ce lege procesuală v-ați judecat (vechiul C.pr.civ. sau noul C.pr.civ.)
Motivele de revizuire sau de contestație în anulare sunt diferite pe cele două legi.
Apel
Mariner18
Buna Ziua,
Va rog foarte mult ,daca ma poate informa cineva in cazul in care sunt nemultumit de rezultatul unui proces,si doresc sa declar apel,in aceasta ... (vezi toată discuția)