avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari auto

Masina mea era parcata regulamentar in fata casei mele,o doamna in virsta a pierdut controlul Masini PE care o conducea si a intrat in plin in Masina mea,mutindo 6-8mt si izbindo de casa vecinului.Masuratorile facute de polizie reiese ca nu au fost urme de frinare si ca aceasta doamna nu aveva permisul valabil.Asigurarile mi-au comunicato ca daunele sint totale,Masina ne mai putinduse prepara!Intrbarea mea este:Care sintem drepturile mele si in cit timp asiguratorul trebuie sa IMI rezolve problema?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 11:41, 13 Octombrie 2014
Daca persoana vinovata nu detinea permis de conducere valabil atunci asiguratorul nu despagubeste.

Trebuie sa va indreptati impotriva vinovatului pe calea instantei civile.

Mai exista varianta sa va adresati fondului de protectie a victimelor strazii
[ link extern ]
Daca ai CASCO,dupa depunerea tuturor documentelor,in maxim 20 de zile iti dau banii
Nu ati precizat ce fel de asigurari aveti si ce anume doriti sa accesati, asadar voi prezenta ambele variante:

a) Daca aveti CASCO: va adresati asiguratorului dvs, acesta va constata ce avarii a suferit masina si va face diagnoza si va stabili unde se incadraza dauna suferita de dvs. la masina proprietate: dauna partiala/dauna totala, elemente recuperabile, etc. Daca vi se aplica varianta aceasta, va trebui sa lecturati contractul de asigurare, care difera de la asigurator la asigurator si, neavand clauzele contractuale in fata, nu am cum sa va consiliez pe acest aspect;

b) Daca nu aveti asigurare facultativa si doriti sa fiti despagubit pe asigurarea RCA a doamnei care v-a lovit, atunci trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:
- sa identificati asiguratorul doamnei, nr. vehicul, datele de identificare ale persoanei care a condus vehiculul asigurat;
- sa anuntati politia si sa cereti sa se efectueze cercetari asupra cauzelor care au dus la p[roducerea accidentului, respectiv imprejurarile in care s-a produs evenimentul precum si persoana responsabila de aceasta. In cazul in care nu se poate identifica un asigurator, atunci e bine sa va adresati fondului de protectie al victimelor strazii.

Partea mai putin placuta e urmatoarea: ca , indiferent cine va plati, va trebui sa alergati mult si bine si, in cazul in care despagubirea nu se va obtine pe cale amiabila, nu veti putea cere decat penalizari de intarziere la plata, in instanta.

In sfarsit, pentru toate variantele prezentate si, care se pot concretiza in viitor, asigurati-va ca detineti toate inscrisurile de la accident, pentru a proba ce vi s-a intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista sanse de despagubire in cazul in care vinovatul (soferul) este mort iar masina care a accidentat o alta masina cu mai multe persoane in ea este neasigurata? c_andreea_lavinia c_andreea_lavinia Tatal meu a avut un accident rutier in data de 21 decembrie 2010.O masina de pe sensul opus (Ford ), a intrat pe contrasens, a lovit fata masinei in care se ... (vezi toată discuția)
Accidente cu pagube materiale ContSters97894 ContSters97894 Buna tuturor, Ce mai pot sa fac, din pdv legal in cazul in care cineva mi-a lovit masina si refuza sa plateasca reparatia, conform intelegerii ... (vezi toată discuția)
Circulatia fara rca cu masina altuia maricim maricim Buna ziua, Ma numesc Mihai Marici si as avea nevoie de un sfat de la dvs ,si in speranta ca mi-l puteti da,va multumesc anticipat! Tatal meu a fost ... (vezi toată discuția)