avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... competenta teritoriala - divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

competenta teritoriala - divort

Am o nelamurire in legatura cu divortul inaintat de sotie.De curand sotia a inaintat cerere pentru desfacerea casatoriei.Sotia se afla in Italia si a mandatat o persoana si un avocat sa se ocupe de divort.Suntem casatoriti din 2003 in sectorul 3 Bucuresti.Dupa casotorie am locuit in Bucuresti,in casa socrilor(in prezent mostenirea sotiei)dar nu am avut niciodata domiciliul la aceasta adresa.Eu am domiciliul in jud.Hunedoara dar comunicarea pentru divort a venit pe adresa din Bucuresti.Nelamurirea mea este.Daca eu am domiciliul in jud.Hunedoara se poate desfasura procesul in jud.meu de resedinta sau sunt obligat sa merg la tribunalul din Bucuresti.Mai exact ce trebuie sa fac eu.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:15, 11 Octombrie 2014
Instanta competenta este cea de la locul ultimului domiciliu comun al sotilor.

Nu inteleg ce inseamna pentru dvs.: "nu am avut niciodata domiciliul la aceasta adresa" atat timp cat mai inainte spuneti ca: " dupa casatorie am locuit in Bucuresti, in casa socrilor" ...

Va trebui sa va prezentati la instantasau sa angajati un avocat care sa va reprezinte interesele; sa formulati intampinare si, daca este cazul, cerere reconventionala; sa solicitati probe, daca doriti.
Da am locuit in casa socrilor si inca mai locuesc findca sunt cu serviciul in Bucuresti.Domiciliu de resedinta l-am avut si il am si in prezent in jud.Hunedoara.Nu am avut domiciliu comun in acte dupa casatorie.Eu am am facut buletinul pe Bucuresti dupa casatorie.
Daca ati locuit impreuna in Bucuresti, cu sau fara forme legale, aceea este instanta competenta pt a judeca desfacerea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare divort shguni shguni Am divortat la notar de sot cetatean strain. Fostul sot a avut translator in limba engleza, dar declara ca nu a inteles tot procedeul de divort si nu a avut ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei incheiata in italia page page Buna,in ce conditii poate fi desfacuta în Romania o casatorie incheiata in Italia intre doi romani ,fara minori si cu capat de cerere de partaj? (vezi toată discuția)
Avem domiciliile in orase diferite, in raza carei judecatorii trebuie sa inregistam divortul? Andreea1984 Andreea1984 Va rog daca se poate sa ma informati si pe mine in legatura cu o nelamurire pe care o am. Am hotarat sa divortam de comun acord, amiabil, prin consimtamant ... (vezi toată discuția)