Am divortat la notar de sot cetatean strain. Fostul sot a avut translator in limba engleza, dar declara ca nu a inteles tot procedeul de divort si nu a avut reprezentare legala reala.
Doamna notar nu a explicat toti pasii, totul a fost facut in graba.
Doamna notar a trecut pe certificatul de divort ultimul domiciliu Comun : București, ceea ce nu e adevarat. Noi nu ne amintim sa fi semnat vreo declaratie privind domiciliul comun
Noi am locuit in uk in ultimii 5 ani.
Poate fostul sot sa anuleze divortul?
El vrea reprezentare legala si totul explicat.
Sau se poate modifica certificatul de divort cu datele corecte: ultimul domiciliu Comun in UK?
V-ati casatorit in Bucuresti ?
Daca nu , si dat fiind faptul ca ultimul domiciliu comun a fost in uk, nu avea competenta notarul.
Ce nu ii convine sotului ?
Daca voia oricum divortul, sa o lase asa.. ca nu ii dauneaza cu nimic. A divortat, ce reprezentare reala voia ? Nupt divort s-a prezentat ? Altceva nu i s-a intamplat.
Sa mearga la un avocat pe care il alege el sa ii explice.
Păi si daca ati locuit în UK, de ce v-ati adresat unui notar roman de la bun început? Trebuia sa depuneti actele de divorț in UK.
Ultima locuința comună a fost cea declarată de dvs in cererea de divorț. Nu ati citit ce ati semnat/completat? Apoi, a mai fost si termenul de 30 de zile, în care ati fi putut reveni să solicitați lămuriri suplimentare.
In privinta sotului dvs, ca cetatean străin, mai mult decat sa fie asistat de un traducător autorizat de limba engleza, nu există altceva ce s-ar fi putut face....
Din certificatul de divort reiese ca avem domiciliul in sector 4.
Doamna notar ne a sfatuit sa semnam declaratia de domiciliul. Nu stiam ca va aparea pe act. Ulterior am aflat ca doamna notar nu avea autoritatea sa faca divortul, noi avand resedinta in uk.
Trebuia sa ne informeze
Prin instanta putem face adaugarea: domiciliul in sector 4 si resedinta in UK.
Divort
cisti
as vrea sa stiu daca un cetatean roman cu domiciliul in romania s-a casatorit cu o femeie din Cipru, casatoria oficiindu-se in Cipru, venind apoi si locuind in ... (vezi toată discuția)