avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare divort

Am divortat la notar de sot cetatean strain. Fostul sot a avut translator in limba engleza, dar declara ca nu a inteles tot procedeul de divort si nu a avut reprezentare legala reala.

Doamna notar nu a explicat toti pasii, totul a fost facut in graba.

Doamna notar a trecut pe certificatul de divort ultimul domiciliu Comun : București, ceea ce nu e adevarat. Noi nu ne amintim sa fi semnat vreo declaratie privind domiciliul comun

Noi am locuit in uk in ultimii 5 ani.

Poate fostul sot sa anuleze divortul?
El vrea reprezentare legala si totul explicat.

Sau se poate modifica certificatul de divort cu datele corecte: ultimul domiciliu Comun in UK?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:45, 2 Martie 2020
Deci fostul sot poate cere in instanta anularea divortului ca nu a inteles ce s a intamplat.

Am avut translator in engleza, desi nu e limba lui materna

Si nu am avut nici o explicatie despre procedura de divort.

Totul s a imtamplat foarte repede, aprox 30 min.

El a declarat (martor e translatorul) ca nu stie sa scrie si sa citeasca in engleza. Pur si simplu a copiat dupa scrisul translatorului.

Divortul nu a fost profesional deloc. Doamna notar nu a stat la discutii. Semnati semnati si la revedere

Trebuia sa ne spuna ca nu e de competinta dansei daca avem resedinta in UK.

Ne afecteaza mult mentiunea ultimului domiciul comun sector 4

Nu va suparati, dar nici dvs nu cred ca erati niste copii, sa nu cereti mai multe explicatii, sa nu spuneti ca nu intelegeti engleza, ca nu va ajuta un traducator de engleza, ca nu sunteti lamuriti, sa refuzati sa scrieti dupa dictare, adica....ati fost cam dubios de inocenti. Ceea ce nu e un motiv pentru anularea divortului. Legal, nu v-a impiedicat nimeni sa va adresati altui notar, sa aduceti un traducator pentru o limba pe care sa o inteleaga, sa depuneti toate diligentele, ca sa fie divortul clar.
Notarul din Romania a fost competent, pentru ca dvs v-ati casatorit la Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divrot grecia marianabotez marianabotez Buna seara tuturor! Sunt casatorita 5 ani cu un cetatean grec, casatoria a avut loc in Grecia, din pacate [b]nu am declarat casatoria in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua…sotul a deschis un proces de divort in românia din ... Nadea26 Nadea26 Buna ziua…sotul a deschis un proces de divort in Rominia din culpa comuna,desi eu nu stiam de acest lucru .In comunicarea primita de la avocatul lui, sotul a ... (vezi toată discuția)
Divort cisti cisti as vrea sa stiu daca un cetatean roman cu domiciliul in romania s-a casatorit cu o femeie din Cipru, casatoria oficiindu-se in Cipru, venind apoi si locuind in ... (vezi toată discuția)