avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutare dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutare dosar

Va rog sa-mi spuneti daca un dosar care a fost judecat pe fond la Tribunal Bucuresti, poate fi mutat pentru recurs la un alt Tribunal din provincie si preluat de un alt avocat.Trebuie invocate motive pentru aceasta mutare sau nu?Care ar putea fi motivele invocate?
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 20:16, 10 Octombrie 2014
Recursul se va judeca la Curtea de Apel. Cererile pentru strămutare când dosarul se judecă la o Curte de Apel se înaintează Curții Supreme. Dacă se admite strămutarea și dacă, în urma recursului, se decide trimitere spre rejudecare, dosarul va ajunge la unul dintre Tribunalele din circumscripția Curții de Apel la care a fost strămutat. Dacă hotărârea se casează și se reține cauza va fi judecată de Curte. E nevoie de motivare și motivele invocate pot fi de ordine publică (invocate numai de procurorul de pe lângă ÎCCJ) sau de bănuială legitimă. Cererea e supusă timbrajului.
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
Radu9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de stramutare se poate judeca la alta curte de apel adi8165 adi8165 Am un dosar in care vreau sa fac o cerere de stramutare datorita influentei doamnei avocat a partii adverse , problema este ca aceasta are o ruda judecator ... (vezi toată discuția)
Cererea de stramutare in ce conditii se depune? clau1858 clau1858 Am un dosar de pretentii in care vreau sa depun o cerere de stramutare pentru judecarea apelului, din motive intemeiate, insa hotararea pe fond la Judecatorie ... (vezi toată discuția)
Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)