Buna ziua,
Problema ar fi urmatoarea:
Sunt din Bucuresti.
In data de 05.08.2014 am trimis Tribunalului Constanta o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie. In data de 08.08.2014 am platit la CEC taxa judiciara de 20 RON, dupa ce m-am documentat mai bine. Chitanta pentru aceasta plata am trimis-o tribunalului prin posta, in plic, cu confirmare de primire. La o saptamana dupa ce am primit confirmarea de primire, am primit o adresa de la Tribunalul Constanta cum ca taxa judiciara nu ar fi fost platita.
Am sunat la Tribunal, am vorbit la arhiva civila si o persoana de acolo mi-a spus, citez:
*pai da, trebuie sa platiti taxa.
Eu: Pai am platit-o, v -am trimis chitanta si am primit confirmarea de primire acum o saptamana.
Arhiv: Aaaaa, da, este, este.
Eu: Bun, atunci e in regula?
Arhiv: E in regula.*
In urma cu cateva zile am intrat pe site ul Tribunalului Constanta si am vazut ca s-a dat o solutie de *anulare cerere* pe motiv *În temeiul art. 200 alin. 3 C. proc. civ., anulează cererea. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare*.
Intrucat eu am facut prostia sa nu-mi fac o copie dupa chitanta respectiva si dupa ce am vorbit la telefon la arhiva si mi-au zis ca e in regula, eu ce solutii am?
Am confirmarea de primire, dar asta nu atesta ca in plic era neaparat si chitanta respectiva. La CEC mi-au spus ca dureaza 10 zile lucratoare ca sa-mi dea o alta chitanta.
Ma gandesc sa trimit pana una alta confirmarea de primire si sa fac cerere la CEC pentru chitanta aceea. Problema e ca nu stiu daca ma voi incadra in cele 15 zile *de la comunicare, date in decizie*. Si nu mi se pare normal ca o data ce am vorbit telefonic si mi-au spus ca au primit-o, sa dispara de la dosar.
Pe de alta parte, vreau sa cer stramutarea procesului la Bucuresti, pe motiv de neglijenta a Tribunalui Constanta. Nu mi se pare normal ca eu sa alerg la Posta, sa stau pe la cozi, ei sa trimita comunicari aiurea ca sa ma duc iar la posta, sa stau iar la coada, doar pentru ca (ne)intentionat ei pierd hartiile.
Multumesc
N u puteti stramuta dosarul pt motivul incicat de dvs,trimiteti o cerere in care precizati cele mentionate impreuna cu o copie dupa confirmarea de primire si pana la solutionarea cererii de reexaminare trimiteti si celelalte inscrisuri .
Legat de cele prezentate mai sus,
Am cerut la CEC o confirmare a platii respective a taxei judiciare, a carei chitanta tribunalul a ratacit-o, motiv pentru care imi anulase cererea de plangere.
Am trimis Tribunalului actul respectiv cu cerere de reexaminare a dosarului.
Am platit o taxa judiciara noua in contul acestei cerere de reexaminare.
Doresc sa aduc o acuzare de abuz in serviciu impotriva tribunalului.
Pentru ca in faza initiala amenda rutiera am primit-o pentru o neacordare de prioritate falsa, Eu am fost nevoit sa ma apar in fata unui abuz si iata ca sunt nevoit sa consum nervi, timp si bani pentru a ma apara in fata unui abuz in plus.
Vreau sa stiu cum se face ca la 8 zile dupa ce a primit chitanta, tribunalul se decide sa emita o adresa in care sa ceara chitanta respectiva, sub amenintare de anulare a cererii. Eu sun la arhiva si mi se spune ca e chitanta la dosar. Grefiera imi spune ca nu e nicio chitanta la dosar.
Vreau sa stiu unde inaintez o acuzare de abuz si impotriva cui mai exact, a Tribunalului sau a grefierei in persoana?
Multumesc.