avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... avize pentru fornetti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

avize pentru fornetti

Buna seara.
Am si eu urmatoarea problema pentru care as dori un sfat. Urmeaza sa deschid un magazin Fornetti (comercializare produse alimentare neambalate); va fi o constructie temporara (gen chiosc din lemn) amplasat pe domeniul public (platesc chirie la primarie).
Ce avize imi trebuie pentru a putea desfasura activitatea? Trebuie sa obtin avizele de la pompieri, mediu si sanepid? Sau sunt suficiente acele declaratii pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile cerute de lege?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 14:38, 20 Iunie 2009
In cazul in care activitatea descrisa o veti desfasura prin firma (ex, SRL), veti obtine de la registrul comertului in raza careia se afla sediul societatii CERTIFICATUL CONSTATATOR pentru desfasurarea activitatii de sub codul CAEN amintit, la punctul de lucru respectiv. Deoarece se aplica procedura simplificata de avizare si autorizare, nu mai aveti nevoie de alte avize de nicaieri.
ATENTIE insa! Anterior eliberarii acelui CERTIFICAT CONSTATATOR ce tine loc de autorizatie, Dvs. sau imputernicitul Dvs. va declara pe propria raspundere ca se obliga sa se conformeze prevederilor legislatiei in vigoare. Asa ca mingea este pasata direct la intreprinzator, care va raspunde pentru existenta in locatia respectiva a conditiilor minimale impuse de legiuitor. In acest sens va recomand sa consultati GHIDUL DE BUNE PRACTICI pentru unitatile de panificatie, ghid care a fost elaborat pe baza Directivelor UE.
Din punct de vedere PSI trebuie sa detineti stingator, plan de avacuare si trebuie sa afisati normele de prevenire si stingere a incendiilor.
De asemenea se afiseaza la vedere certificatul de inregistrare emis de ORC, certificatul constatator, anuntul privind nivelul adaosului comercial practicat, cf. Legii 12/1990, modificata, completata, republicata.
ORC va remite Directiei Sanitare (Sanepid) datele Dvs. de identificare, inspectorii urmand sa verifice daca intruniti conditiile necesare si suficiente in vederea functionarii. Nu va speriati, ei va vor oferi si consultanta, va vor da sfaturi utile pt. viitor si va vor dasi termene ca sa va conformati.
Ar fi bine sa va interesati la consiliul local de care apartineti (primarie) daca nu cumva sunt taxe locale de platit pentru activitatea aceasta comerciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinoire autorizatii sanitara, psi, mediu adibarbu27 adibarbu27 buna ziua! am un SRL ce are ca activitate Caen BARURI si mi-a expirat autorizatia sanitara . in 2008 am facut unele modificari si am mai autorizat si alte ... (vezi toată discuția)
Vize, avize,taxe si alte .... pt chiosc patiserie tip fornetti liliche liliche Am un srl si doresc sa deschid un p de lucru intr-un chiosk al unui ... domn. Ce avize vize si altele imi dunt necesare pt a functiona legal? multumesc (vezi toată discuția)
Codificare corecta? ypo ypo Avem un srl cu activitati cod caen:4778-comert cu amanuntul al altor bunuri noi in magazine specializate.Vrem sa vindem tevi,filtre unei alte firme,si marfa o ... (vezi toată discuția)