avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza contract de comision
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza contract de comision

Buna ziua.
Intr-un contract de comision vreau sa introduc o clauza care sa ma ajute sa nu fiu "sarit".
Contextul: actionez ca intermediar. Caut clienti pentru furnizor, pentru un comision. As dori sa introduc o clauza in contractul de comision dintre mine si furnizor care sa precizeze ca in cursul negocierilor sau ulterior semnarii contractului beneficiarul nu poate incheia un contract separat si direct cu clientul.
Va rog sa ma ajuta-ti cu o idee sau o formulare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alex28 , utilizator 13:53, 13 Octombrie 2014
Si in ce fel e colaborarea dvs? Contractul e intre furnizor si client? Sunteti a 3 a parte in contract?
nop , eu sunt parte intre fiecare tert din fiecare contract...
teoretic , stiu de ei , furnizor beneficiar , dar se imiedica de clauza expusa in primul comentariu , iar documentele emise de furnizor , trec pe la mine , abia apoi ajung in original la beneficiar , semnate si satampilate de toti care au participat la derularea contractului , setul de documente fiind insotite de factura de transport .
este o diferenta , pe mine nu ma intereseaza pretul de achizitie al marfii , iar pe furnizor nu-l intereseaza pretul transportului.
la dumneavoastra este invers....va intereseaza pretul si volumul...asa ca faceti in asa fel incat toate documentele sa treaca prin dumneavoastra , desi ma indoiesc ca cel care urmeaza sa va plateasca comisionul o sa va puna la dispozitie volumul real de tranzactii .
Deci ideal ar fi sa inserez in contract o clauza prin care comenzile clientului sa treaca pe la mine, insemnand ca automat sa am acces la facturile furnizorului.
Deci ideal ar fi sa inserez in contract o clauza prin care comenzile clientului sa treaca pe la mine, insemnand ca automat sa am acces la facturile furnizorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract POPESCU0761 POPESCU0761 ce clauza trebuie sa adaug intr-un contract de colaborare de vanzari produse alimentare in care sunt platita cu un comision stabilit la comenzile clientilor ... (vezi toată discuția)
Plata export gaby99 gaby99 Buna ziua, As dori sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema: Furnizorul R din Romania a onorat o comanda de semifabricat lemn pentru export ... (vezi toată discuția)
monografie casa de expeditie ani_beita ani_beita Va rog sa ma ajutati cu o monografie casa de expeditie/intermediere transporturi ! Multumesc !:) (vezi toată discuția)