avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plata export
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plata export

Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema:

Furnizorul R din Romania a onorat o comanda de semifabricat lemn pentru export catre clientul F din Franta. Eu, firma E, sunt insarcinat de Firma F din Franta sa-i platesc furnizorului R marfa pentru export pentru care am primit o finantare, eu neputand deocamdata sa fac operatii de export material lemnos din cauza reglementarilor formularelor specifice.

Intrebari :
1) Furnizorul roman R va intocmi factura de export catre clientul francez F. Eu, firma E, va trebui sa fiu trecut in factura de export a furnizorului in calitate de agent sau comisionar ?
2) comisionul fimei E ar fi de exemplu 10e/m3. Acest comision va trebui adaugat la pretul de facturare al frunizorului ?
3) Firma E, cum va plati marfa furnizorului ? in baza carei facturi sau In baza de contract de comision ? si daca plata se poate face direct in valuta sau in RON ? Iar incasarea comisionului se va retine din factura si probabil se va elibera o factura de ecomision in lei ?
4) Mai este necesara intocmirea si a altui contract intre firma comisionara E si beneficiarul extern al marfii F ?
5) Sau exista si alternativa platii comisionului de catre clientul extern catre firma comisionara in baza de contract mandant – mandatar ptr gasirea celui mai bun prêt ? si a platii marfurilor.

Fiind vorba de material lemnos, si nedispunand de formularele speciale aprobate de regimul silvic, neputand astfel ca eu, firma E, sa fac exportul direct, sunt nevoit sa recurg la acest mod de a plati marfa, dar in conditiile in care nu as fi obligat sa intocmesc facturi de material lemnos.
Caut portita contabila in care pot plati aceasta marfa prin firma terta
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: lu_mar , utilizator 20:54, 5 Noiembrie 2006
un contract de prestari servicii cu cealalta firma. ar fi trebuit sa anticipati fiind vorba de masa lemnoasa. ati putea deschide un acreditiv...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Structura de comisionar CCM22 CCM22 Buna seara, Un SRL platitor de TVA (soc. A) achizitioneaza material lemnos din Rusia (soc. B), ulterior facturandu-l catre un srl platitor de TVA (soc. C). ... (vezi toată discuția)
Comision in export mandrut mandrut Apelez la ajutorul dvs. Doresc sa inchei cu o firma din Romania un contract de vanzare-cumparare pentru anumite produse ce urmeaza a fi exportate de catre ... (vezi toată discuția)
Contract mandat comercial Lori47 Lori47 O societate X cu profil de activitate comert doreste sa incheie contract cu o firma Y care sa gaseasca noi clienti pentru firma X. Firma X va factura marfa ... (vezi toată discuția)