avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Am fost anuntata ca daca nu semnez incetarea colaborarii prin demisie sau cu acordul partilor ma vor concedia pe baza: neindeplinirii targetului semnat (suma impusa exagerata), a trimiterii unor email-uri neprofesioniste.
- care este articolul in baza caruia pot inceta contractul cu firma respectiva prin care nu-mi este afectata situatia pe viitor.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
eu123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 28 Mai 2009
Pai art. 61, lit. a, este cel ce se refera la desfacerea disciplinara a contractului individual de munca, insa va trebui sa aveti in vedere ca acest articol nu se poate folosi abuziv iar motivele invocate si enuntate de dvs nu mi se par suficient de serioase.
Pentru neindeplinirea targetului eu zic ca mai repede ar merge pe desfacerea CIM in baza art 61 lit d) : in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat. Dar si in acest caz, trebuie facuta evaluarea salariatului.
multumesc pentru raspunsul prompt:)
ma puteti sfatui in baza carui articol pot accepta incetarea CIM-ului in acest caz?
perioada de preaviz trebuie platita indiferent daca se desfasoara?

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
eu123, utilizator
cred ca eu123 vrea sa stie care ar fi o solutie mai buna pentru el
care este articolul in baza caruia pot iinceta contractul cu firma respectiva prin care nu-mi este afectata situatia pe viitor.


1. cazul rau :sorry:
ce-i drept angajatorul poate incerca concedierea disciplinara sau pe necorespundere profesionala, daca e in stare sa documenteze foarte bine aceste proceduri si nu-l puteti opri (teoretic) sa ia aceasta decizie, dar daca va face asa putem sa vedem daca decizia finala poate fi atacata ulterior in instanta si eventual sa va indrumam pe parcursul procedurii respective.:

2. cazul bun:;)
il cconvingeti (diplomatic) sa va faca o concediere individuala cu art 65 (1) ca sa puteti beneficia de somaj dupa aceea, daca aveti stagiul de cotizare necvsar la somaj

3. consolarea::confused:
concedierea disciplinara sau de necorespundere profesionala inscrisa in cartea de munca nu mai creeaza foarte multe probleme la o viitoare angajare, mai ales ca un angajator nu prea va vede cartea de munca deact dupa ce av angajeaza; aveti totusi sa nu mintiti la interviuri in legatura cu plecarea din aceasta firma
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
m-am gandit la varianta 65 lit 1 sau 2, dar cred ca sunt niste dezavantaje pt ei; mi-au mai propus si variantele art 55 b sau 79.1, din care nu mai pot beneficia de somaj; daca voi semna in baza acestor articole vor fi obligati sa-mi plateasca perioada de preaviz chiar dc nu o voi desfasura?
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
eu123, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere "soc" alina_cristina983 alina_cristina983 lucrez de 2 ani la o statie petrom in functia de casier,aceasta statie e luata in administratie de un dealer,care astazi ma concediat,invocand motivul ca ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)
Concediere chance1 chance1 Buna ziua! Lucrez la o firma de cablaje electrice pentru masini de 7 ani. Acum cateva saptamani mi s-a desfintat postul si lucrez pe banda(nu stiu daca stiti ... (vezi toată discuția)