avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Am fost anuntata ca daca nu semnez incetarea colaborarii prin demisie sau cu acordul partilor ma vor concedia pe baza: neindeplinirii targetului semnat (suma impusa exagerata), a trimiterii unor email-uri neprofesioniste.
- care este articolul in baza caruia pot inceta contractul cu firma respectiva prin care nu-mi este afectata situatia pe viitor.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
eu123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 28 Mai 2009
HRS a scris:

...loc de buna -ziua in cazul in care au propus si o colaborare in baza altei forme decat contractul de munca ....
e mai bine decat nimic ! ramane in schimb sa vedeti ce forma de colaborare va propun , ca daca sunt atat de stramtorati financiar sa nu ramaneti cu contracte duse si remuneratie nu ..


colaborarea e propusa numai pentru a ma face sa demisionez:thumbdown:, caci interesul meu e sa lucrez contra unui salariu fix + comision, nu pe baza numai de comision doar la incheierea de contracte, ca in asigurari, imobiliare sau MLM-uri; este un domeniu in care negocierile dureaza foarte mult timp deci castigul nu e in timp real; deci pe propunerea lor de colaborare nu ma pot baza ca sa supravietuiesc ci o vad doar ca un bonus pe lg un alt serviciu.
pakos a scris:

Adeverinta medicala o folositi la scoala pentru motivarea absentelor. Daca sunteti salariat si sunteti bolnav, aduceti certificatul de concediu medical.


Vai, multumesc f mult stimata doamna pentru corectarea termenului:vishenka:
La ce riscuri sunt supusi angajatorii care-si concediaza angajatii in baza articolului 77. 1?
1. Concedierea se face in baza art. 61d din Codul muncii - necorespundere profesionala (art.71(1) este din CCMUNN pe ani9i 2007-2010).
2. Nu stiu la ce riscuri va ganditi. Daca se respecta procedura din Codul muncii si din CCMUNN nu este nici un risc.
Daca nu respecta procedura exista riscul ca, prin hotarare judecatoresca, sa se anuleze decizia de concediere iar salariatul sa fie repus in situatia de dinainte de concediere, plus plata drepturilor banesti la zi si, eventual, daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere "soc" alina_cristina983 alina_cristina983 lucrez de 2 ani la o statie petrom in functia de casier,aceasta statie e luata in administratie de un dealer,care astazi ma concediat,invocand motivul ca ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)
Concediere chance1 chance1 Buna ziua! Lucrez la o firma de cablaje electrice pentru masini de 7 ani. Acum cateva saptamani mi s-a desfintat postul si lucrez pe banda(nu stiu daca stiti ... (vezi toată discuția)