avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Am fost anuntata ca daca nu semnez incetarea colaborarii prin demisie sau cu acordul partilor ma vor concedia pe baza: neindeplinirii targetului semnat (suma impusa exagerata), a trimiterii unor email-uri neprofesioniste.
- care este articolul in baza caruia pot inceta contractul cu firma respectiva prin care nu-mi este afectata situatia pe viitor.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
eu123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 28 Mai 2009
La art. 55 b nu este preaviz. La 65(1) si 79(1) va trebui sa mergeti la serviciu in preaviz pentru a beneficia de salariu pentru acea perioada. Neprezentarea in aceasta perioada poate sa va aduca sanctionarea disciplinara.
pakos a scris:

La art. 55 b nu este preaviz. La 65(1) si 79(1) va trebui sa mergeti la serviciu in preaviz pentru a beneficia de salariu pentru acea perioada. Neprezentarea in aceasta perioada poate sa va aduca sanctionarea disciplinara.

nu cred ca prefera sa vin in preaviz pentru a nu-mi plati in plus; motivul real e ca nu mai au bani de salarii si cauta munitii pentru a nu plati salarii compensatorii, dovada ca propunerea lor de la inceput a fost sa colaboram contra unui comision in cazul in care aduc contracte.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
eu123, utilizator
impreuna cu colegii de pe forum ati cam epuizat posibilitatile , deci ramane un acord al partilor si loc de buna -ziua in cazul in care au propus si o colaborare in baza altei forme decat contractul de munca ....
e mai bine decat nimic !
ramane in schimb sa vedeti ce forma de colaborare va propun , ca daca sunt atat de stramtorati financiar sa nu ramaneti cu contracte duse si remuneratie nu ..
Nu ar fi rau sa discutati cu ei....si poate sunt de acord sa va incheie contractul individual de munca in baza art 65 pentru a putea beneficai de somaj (daca indepliniti conditia de a fi muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni) si sa renuntati la salariul compensatoriu.
Cred ca or sa fie 2 variante:

O sa le propun semnarea prin art 65 lit 1 sau 2, pentru a beneficia de somaj, desi avand in vedere actul semnat prin care-mi asum targetul lunar (desi este imposibil de atins fiind mai degraba o clauza prin care poate sa te concedieze) nu prea am cum sa cer sa mi se mai plateasca si salariile compensatorii; doar daca as demonstra ca targetul impus nu este relevant si este imposibil de atins in conditiile oferite de ei.

Ce fel de document trebuie sa fac sau sa-mi faca ei pentru a-l semna?

sau variantele art 55 b sau 79.1, cu plata datoriilor pe loc: salariul + concediile + preaviz 30 zile (dar nu cred ca vor) pentru ca nu mai pot beneficia de somaj;

Apropos, cum se calculeaza concediul de odihna?
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
eu123, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere "soc" alina_cristina983 alina_cristina983 lucrez de 2 ani la o statie petrom in functia de casier,aceasta statie e luata in administratie de un dealer,care astazi ma concediat,invocand motivul ca ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)
Concediere chance1 chance1 Buna ziua! Lucrez la o firma de cablaje electrice pentru masini de 7 ani. Acum cateva saptamani mi s-a desfintat postul si lucrez pe banda(nu stiu daca stiti ... (vezi toată discuția)