avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inventariere CMI
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inventariere CMI

Buna seara, va rog ,cum se inventariaza obiectele de inventar primite prin contract de comodat?
Cel mai recent răspuns: ContSters331913 , utilizator 01:15, 13 Octombrie 2014
Conform ORDIN nr. 2861/2009 din 9 octombrie 2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
ContSters331913, utilizator
Gheorghe Trifan, e vorba de obiecte care sunt folosite fara a fi in proprietatea C.M.I. (contract de comodat).

Acestea nu se inventariaza.
Gheorghe Trifan, e vorba de obiecte care sunt folosite fara a fi in proprietatea C.M.I. (contract de comodat).

Acestea nu se inventariaza.

Se comite o mare eroare !!!!! A se citi normele !!!! Se inventariaza tot, absolut tot ce se afla in unitate! Pentru bunurile altor persoane aflate in folosinta , se face inventar, iar o fila se trimite proprietarului !
19

(1) Bunurile existente in entitate si apartinand altor entitati (inchiriate, in leasing, in concesiune, in administrare, in custodie, primite in vederea vanzarii in regim de consignatie, spre prelucrare etc.) se inventariaza si se inscriu in liste de inventariere distincte. Listele de inventariere pentru aceste bunuri trebuie sa contina informatii cu privire la numarul si data actului de predare-primire si ale documentului de livrare, precum si alte informatii utile.

Listele de inventariere cuprinzand bunurile apartinand tertilor se trimit si persoanei fizice sau juridice, romane ori straine, dupa caz, careia ii apartin bunurile respective, in termen de cel mult 15 zile lucratoare de la terminarea inventarierii, urmand ca proprietarul bunurilor sa comunice eventualele nepotriviri in termen de 5 zile lucratoare de la primirea listelor de inventariere.

În caz de nepotriviri, entitatea detinatoare este obligata sa clarifice situatia diferentelor respective si sa comunice constatarile sale persoanei fizice sau juridice careia ii apartin bunurile respective, in termen de 5 zile lucratoare de la primirea sesizarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila maritica balan maritica balan va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea inregistrare contabila : am un punct de lucru intr-un spatiu inchiriat cei de la garda au fost in control ... (vezi toată discuția)
Valorificarea unui inventar vali_mira19 vali_mira19 as vrea sa stiu in cat timp se poate valorifica legal un inventar?este normal ca valorificarea unui inventar sa se faca in absenta gestionarilor,sa fie ... (vezi toată discuția)
Obiecte aduse de parinti pentru elevi trecute in inventarul scolii/legalitate? sce76 sce76 Circula mai nou un curent prin scoli ,prin care directorii cer invatatorilor/dirigintilor ca acele lucruri aduse la scoala de catre parinti pentru a fi ... (vezi toată discuția)