avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obiecte aduse de parinti pentru elevi trecute in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obiecte aduse de parinti pentru elevi trecute in inventarul scolii/legalitate?

Circula mai nou un curent prin scoli ,prin care directorii cer invatatorilor/dirigintilor ca acele lucruri aduse la scoala de catre parinti pentru a fi folosite pentru / de catre elevi(monitoare, pc-uri, dulapioare, etc) sa fie trecute in inventarul scolii.Desigur , nici parintii , nici dascalii nu doresc acest lucru.Exista temei legal pentru a ne putea obliga sa facem acest lucru?Cum putem motiva refuzul?
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 15:35, 28 Noiembrie 2015
Dacă școală va deveni proprietar al bunurilor se pot trece în inventar.
Ar însemna că le donați scolii.
Asta faceți?
Bunurile existente în entitate şi aparţinând altor entităţi (închiriate, în leasing, în concesiune, în administrare, în custodie, primite în vederea vânzării în regim de consignaţie, spre prelucrare etc.) se inventariază şi se înscriu în liste de inventariere distincte.
(Ordinul nr. 2861 din 9 octombrie 2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, emis de Ministerul Finanţelor Publice , publicat in M.Of. nr. 704/20 oct. 2009)
Nu dorim nici sa le donam , nici sa le vindem scolii.Le dam doar in folosinta copiilor si invatatoarei , astfel incat ,la incheierea ciclului primar, noi sa decidem ce facem cu ele.Aceste lucruri au facturile de achizitionare pe numele unor parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere cmi mi_ta mi_ta Buna seara, va rog ,cum se inventariaza obiectele de inventar primite prin contract de comodat? (vezi toată discuția)
Inventariere anuala carasclaudiu carasclaudiu Buna! In momentul inventarierii anuale se face si inventarierea terenurilor (atat propietate cat si concesionate)? Multumesc (vezi toată discuția)
Monografie contabila maritica balan maritica balan va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea inregistrare contabila : am un punct de lucru intr-un spatiu inchiriat cei de la garda au fost in control ... (vezi toată discuția)