avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inventariere anuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inventariere anuala

Buna!
In momentul inventarierii anuale se face si inventarierea terenurilor (atat propietate cat si concesionate)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 11:11, 18 Noiembrie 2013
Da.
OMFP 2861/2009 :
[ link extern ]
(pagina 7)

"Bunurile din domeniul public al statului si al unitătilor administrativ-teritoriale, date în administrare, concesionate sau închiriate institutiilor publice,societătilor/companiilor nationale si regiilor autonome potrivit legii, se inventariază si se înscriu în listele de inventariere distincte în cadrul acestor unităti"
...
- (1) Bunurile existente în entitate si apartinând altor entităti (închiriate, în leasing,în concesiune, în administrare, în custodie, primite în vederea vânzării în regim de consignatie, spre prelucrare etc.) se inventariază si se înscriu în liste de inventariere distincte. Listele de inventariere pentru aceste bunuri trebuie să contină informatii cu privire la numărul si data actului de predare-primire si ale documentului de livrare, precum si alte informatii utile"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere cmi mi_ta mi_ta Buna seara, va rog ,cum se inventariaza obiectele de inventar primite prin contract de comodat? (vezi toată discuția)
Monografie contabila maritica balan maritica balan va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea inregistrare contabila : am un punct de lucru intr-un spatiu inchiriat cei de la garda au fost in control ... (vezi toată discuția)
Obiecte aduse de parinti pentru elevi trecute in inventarul scolii/legalitate? sce76 sce76 Circula mai nou un curent prin scoli ,prin care directorii cer invatatorilor/dirigintilor ca acele lucruri aduse la scoala de catre parinti pentru a fi ... (vezi toată discuția)