avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu paternal de 1 luna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu paternal de 1 luna

buna ziua
daca pe 26 noiembrie 2014 copilul implineste 2 ani si tatal nu a luat inca concediu crestere copil, as vrea sa stiu daca trebuie sa ma intorc la lucru in octombrie, si pe luna oct mai voi primit indemnizatia crestere copil.
MULTUMESC anticipat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:53, 13 Octombrie 2014
daca sotul nu doreste sa si ia acest concediu( abia s a angajat) pot sta in continuare si luna pe care treb sa o ia el sau se taie automat?Dnul Smeagul asa zice. si sint cam confuza. multumesc mult de ajutor
daca e cum zice domnul inseamna ca cineva verifica daca sotul a avut venituri si nu a vrut sa intre in concediu si pot eu continua sau ..?
1. Intr-un raspuns anterior va spuneam:
2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

2. - Adica daca tatal indeplineste conditiile (dvs. nu ne-ati spus daca tatal indeplineste conditiile) atunci o luna de CCC ii este rezervata lui, fie ca doreste sau nu sa intre in CCC.
- Si, in acest caz, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Dvs. nu puteti sa stati in CCC in aceasta luna care este rezervata sotului.
Iar eu va intrebam daca tatal a lucrat un an neintrerupt INAINTE de nasterea copilului.
Acum vad ca mi-ati raspuns ca nu a lucrat in ultimul an raporatndu-ne de acum.
Daca a lucrat 12 luni anterior nasterii copilului dar nu a lucrat in ultimul an, atunci are dreptul la concediul de 1 luna. Daca el nu il ia, atunci acea luna se pierde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 11 luni sau 1 an lilid lilid Buna ziua, Avem o angajata care este in concediu crestere copil (a optat pentru un an) Sotul lucreaza si nu a realizat venituri in ultimele 12 luni. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2016 cleo7777 cleo7777 Buna ziua. daca ma puti ajuta va rog: -in ipoteza in care dupa nastere mai am de luat 65 de zile de concediu de maternitate si am optat pentru un concediu ... (vezi toată discuția)
Legea pentru concediul de crestere a copilului simi7705 simi7705 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema legata de concediul de crestere a copilului. Am o fetita nascuta pe 22.05.2013. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)