avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reluare cercetare fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reluare cercetare fals

In urma unei plangeri penale facute pentru fals si uz de fals s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de invinuit inainte de aintra in vigoare Noul Cod penal si de procedura penala. Procurorul a dispous disjungerea si continuarea cercetarilor in vedera identificarii infractiunii si stabilirea vinovatiei lor pe baza unor probe certe.
Aceasta fiind prin decembrie. Apoi acum in urma unei expertize grafice extrajudiciare s-a concluzionat cert ca este aceeasi persoana care a fost initial invinuita.
Intrebare: Care sunt demersurile ce trebuiesc facute pentru a incepe cercetarile de catre organele de cercetare penala?
Pentru ce s-a dispus NUP si pentru ce s-a disjuns? incercati sa fiti mai explicit
In rezolutie spune asa procurorul: 1. Scoate de sub urmarire penala a invinuitului X pentru sav. infr. de fals si uz de fals deoarece nu sunt probe certe si ca el ar fi persoana care a falsificat semnatura.
2. Neinceperea urmaririi penale fata de pentru sav. infractiunii prev. de art. 291 si art. 271 lit.bdin Legeaa 31/1990.
3. Disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor in vederea identificarii autorilor infractiunii prev. de art. 290 cod penal si stabiliea vinovatiei in baza unor probe certe.
S-a disjuns pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, ce anume doriti sa aflati?
In urma unei expertize grafice extrajudiciare s-a concluzionat cert ca este aceeasi persoana care a fost initial invinuita.
Intrebare: Care sunt demersurile ce trebuiesc facute pentru a incepe cercetarile de catre organele de cercetare penala?
Expertiza ar trebui sa o dispuna organul de urmarire penala, nu stiu daca v-a tine cont de o expertiza extrajudiciara.

Alte discuții în legătură

Uz de fals. ContSters135817 ContSters135817 Salut.In urma cu aproximativ 3 ani o amica, eleva pe atunci impreuna cu cativa colegi au cumparat scutiri medicale falsificate pe care le'au folosit pt a'si ... (vezi toată discuția)
Falsul si uzul de fals mos 66 mos 66 in cele 2 expertize grafice s-a constatat ca semnatura din dreptul numelui meu nu este facuta de mine, parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale a ... (vezi toată discuția)
Intrebare ContSters290458 ContSters290458 Buna ziua... am o rugaminte , sa ma lamureasca cineva .... ce inseamna Ordonanta de neincepere a urmaririi penale raportat la art.10 alin 1 lit d cod ... (vezi toată discuția)