avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intrebare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

intrebare

Buna ziua... am o rugaminte , sa ma lamureasca cineva ....
ce inseamna Ordonanta de neincepere a urmaririi penale raportat la art.10 alin 1 lit d cod procedura penala.,art.38 cod procedura penala rap la art 45 al 1 cod procedura penala , intrucat lipseste elementul material al laturii obiective ....si disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata fata de A,N,.
Adica s-a ajuns la concluzia ca persoana in cauza e nevinovata ?( eu asa inteleg)

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: ContSters290458 , utilizator 17:37, 9 Martie 2014
Cam așa ceva. Față de persoana în cauză s-a considerat că nu mai poate fi continuate actele de urmărire penală, întrucît nu s-a probat faptul că a comis o infracțiune, iar față de faptă se vor continua cercetările, până la identificarea autorului.De aceea s-a disjuns cauza , adică se judecă separat cu privire la persoanele cu privire la care există probe că au contirbuit la comiterea infracțiunii.
Va multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare cercetare fals DIX DIX In urma unei plangeri penale facute pentru fals si uz de fals s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de invinuit inainte de aintra in vigoare Noul Cod ... (vezi toată discuția)
Disjungerea cu trimiterea partii vatamate spre cercetare florindbro florindbro Este legala actiunea procurorului de finalizare a dosarului penal prin emiterea unei ordonante in care se scoate de sub urmarire penala inculpatul pentru 215 ... (vezi toată discuția)
Solutie dispusa de procuror- ce inseamna? mamymeu82 mamymeu82 poate cineva sa mi citeasaca aceasata dispunere??? neinceperea urmaririi penale fata de ....s.o...........-cercetat sub aspectul infractiunii prevazute de art ... (vezi toată discuția)