avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate ocupata cu \\"forta\\" si proprietari de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate ocupata cu "forta" si proprietari de drept scosi afara.

Am un unchi care a primit de la bunicii mei o casa drept mostenire, casa la care a lucrat si investit cam toti din familie, frati, parinti, etc. In urma cu 17 ani unchiul Lica se casatoreste cu o femeie, Lita, cu copil. De cand s-au casatorit nu s-a facut mare lucru in sau pe langa casa. (Trebuia la etajul superior puse geamuri, de 17 ani de cand sunt casatoriti nici macar acest lucru nu s-a intamplat). Tot ce s-a mai fauct este un grajd, iar in rest nimic nou. Acum doi ani fiul Litei din prima casatorie se intoarce din Italia acasa. Isi trimite mai intai concubina copilul de doi ani, dupa care la un interval scurt de timp vine si el.
In urma unei altercatii reuseste sa-l dea afara pe unchiul Lica si pe Lita din casa De doi ani stau in casa unchiului meu fiul bataus vitreg cu concubina si cei doi copii(intre timp a mai facut un copil).
A fost chemata politia, s-au facut ceva demersuri(plangeri), dar de scos afara nu i-au dat(pe motiv ca-i iarna, ca-i frig...La inceput unchiului meu i-a fost mila si a lasat-o pe concubina in casa ca are copil si a prezentat intelegere, dar sa ajunga sa il scoata din casa si acuma sa stea in casa batraneasca a parintilor, intr-o bucatarie de vara. Bine-nteles ca Lita(mama) batausului a venit si ea cu unchiul meu in bucataria de vara. Stau acolo in timp ce fiul bataus sta in casa lui. Intre timp el a fost plecat la o stana sa lucreze pe timpul verii, iar acum a revenit acasa. Doreste sa-si recupereze casa, dar nu stie cum. ACEST FIU VITREG profita de faptul ca are o concubina cu copii si unchiul meu nu are curajul sa-i dea afara sau de frica sa nu fie batut(fapt intamplat inainte).
Va rog sa ma ajutati. Din punct de vedere legal ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:34, 13 Octombrie 2014
plângere penală. fiul atât de iubitor și recunoscător o să ajungă la pușcărie...
Plangere penala nu are pt ce sa faca decat daca ar fi batut.
Sa ceara in instanta evacuarea lor din casa.
poate cere impotriva individului si emiterea unui ordin de restrictie si protectie, ca masura de protectie evacuarea lui din casa.
gi-jane2 a scris:
Plangere penala nu are pt ce sa faca decat daca ar fi batut...


oare o fi fost bătut?
anemona51 a scris:
...In urma unei altercatii reuseste sa-l dea afara pe unchiul Lica si pe Lita din casa De doi ani stau in casa unchiului meu fiul bataus vitreg cu concubina si cei doi copii(intre timp a mai facut un copil)...


de frica sa nu fie batut(fapt intamplat inainte).


Inainte cand ?
.In urma unei altercatii reuseste sa-l dea afara pe unchiul Lica si pe Lita din casa De doi ani stau in casa unchiului meu fiul bataus vitreg
Nu poti sa depui plangere ca te-a batut unul acu' doi ani.
Acum daca il bate, daca l-a batut curand, in urma cu maxim 3 luni sau daca se va intampla pe viitor, sa depuna plangere.


Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema urgenta de familie- acordul parintilor la casatoria fiicei minore sorin_pop58 sorin_pop58 Eu am o relatie foarte frumoasa de 2 ani si 2 luni cu o fata care luna ce vine face 17 ani (eu fac 19 in vara),Problema e urmatoarea maicasa o maltrateaza o ... (vezi toată discuția)
Casa nationalizata anabella21 anabella21 Tatal sotului meu a avut o casa nationalizata , el era trecut ca titular de contract, sotul meu ca fiu si ultima trecuta acum 5 ani sotia lui (mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune,mostenire...? edithloprich edithloprich Buna seara, Am o problema in legatura cu mostenirea unui imobil al bunici mele.In urma cu 6 ani bunica a facut un act de donatie al imobilului fiului ei ... (vezi toată discuția)