avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se continua automat somajul daca sotul renunta la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se continua automat somajul daca sotul renunta la luna de CCC? Ceva acte mai trebuie depuse?

Sotul meu renunta la indemnizatia de ccc obligatorie. Eu fiind somera, trebuie sa depun ceva acte la AJOFM pentru a continua-mi somajul inceput inainte de a intra in CCC? Sau se continua automat? Inainte de a intra in CCC am avut cateva zile "goale", cand nu figuram nici in actele fostului angajator, nici in ale AJOFM, eu fiind cea ignoranta desigur, si eram la un pas sa nu intru in CCC. Nu vreau sa repet experienta.
Dar in cazul copilului la Agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială pentru a beneficia in continuare de alocatia pentru copii dupa varsta de 2 ani?
Mentionez, ca nu as cere somaj in continuare pentru a sta acasa pe cheltuiala statului (as mai avea doar cateva zile de ajutor somaj), ci pentru ca este mai bine din punctul de vedere al copilului mai mare bolnavicios, care si in al doilea an de gradinita lipseste mult din cauza racelilor cu febra mare. Probabil ca si mezinul incepand gradinita, va sta mai mult pe acasa in primul an, bolnav.
In aceasta situatie, ma intreb, care angajator nu s-ar simti deranjat sa dea mai multe zile, poate si saptamani libere (platite-neplatite) deranjand astfel din nou un proiect de la firma, pentru ca ala micu iar trebuie sa stea acasa (gradinitele trimitand acasa, si pe buna dreptate, copiii bolnavi)....
multumesc,
E.Melinda
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:49, 14 Octombrie 2014
1. Daca dvs. erati in somaj cand ati intrat in CCC inseamna ca ati facut cerere catre Agentia de Somaj pentru suspendarea platii indemnizatiei de somaj pentru a intra in CCC.

2. Dupa ce se termina CCC al dvs. faceti cerere imediat catre Agentia de Somaj pentru reluarea in plata a indemnizatiei de somaj.

3. Pentru a beneficia in continuare de CCC pana la varsta de 3 ani trebuie sa aveti un certificat de handicap pentru copil.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Bolile curente ale copilului nu se incadreza printre cele care se considera drept handicap. CCC se termina cand implineste 2 ani. Pentru ca baiatul meu sa beneficieze in continuare de alocatie de copiii (in jur de 40 lei) pana la varsta de 18 ani (sau mai nou +perioada de studentie), trebuie sa depun ceva acte la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala? La primul copil nu a fost necesar, dar asa am inteles, ca de data asta este posibil sa mai fie nevoie de ceva acte doveditoare.
E.Melinda
1. Alocatia de stat pentru copii se plateste in continuare si dupa varsta de 2 ani numai ca in loc de 200 lei lunar veti primi 42 lei lunar.

2. - Nu mai este nevoie de alte acte sau de o alta interventie la AJPIS.
- Numai in cazul in care ati fi beneficiat de indemnizatie pentru CCC pana la varsta de 3 ani alocatia de stat ar fi fost tot de 200 lei lunar pana la varsta de 3 ani.

3. Pentru perioada de studentie nu se primeste alocatie de stat pentru copii.
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie davidmaryo davidmaryo buna ziua as vrea sa stiu si eu cum sami calculez cata indemnizatie sa iau precizand faptul ca din iulie 2012 si pana in august 2013 venitul net a fost antre ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii crysstyle crysstyle Am un copil in varsta de 2 ani ,am primit indemnizatia de crestere copil,vreau sa stiu cand pot primi alocatia de stat.Ce acte imi trebuie pt. a primi ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ioanagliga ioanagliga Buna ziua Am si eu o intrebarea referitoare la primirea stimulentului de insertie. Sotul meu lucreaza si poate beneficia de primirea stimulentului de ... (vezi toată discuția)